Veelgestelde vragen QBP

Veelgestelde vragen Quercis Business Portal

Met de Quercis Business Portal beschik je over een platform voor het realiseren van krachtige web portalen voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om een ‘Mijn omgeving’ voor je klanten of een oplossing voor het personeel, het platform geeft je de vrijheid en mogelijkheid om deze wensen naar eigen inzicht in te vullen. Wij leggen geen beperking op. Je kunt ongelimiteerd web applicaties maken voor diverse doelen, zonder enige restrictie op het aantal personen en gebruikersgroepen dat van de portalen gebruik wil maken. Mogelijkheden te over!

Wij snappen dat je op voorhand al een aantal vragen hebt over de Quercis Business Portal. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen alvast voor je beantwoordt en op een rijtje gezet:

Hoe werkt de Quercis Business Portal?

De Quercis Business Portal bestaat uit twee onderdelen. De user interface, dat wat je aan de voorkant ziet en een connectiviteitslaag, de Quercis webservice. Hierdoor zijn we in staat om data vanuit meerder bronnen via de webservice te presenteren in een webapplicatie.

De portal kun je zien als een blokkendoos, door middel van verschillende blokken bouwen wij een webplatform compleet aangepast aan jouw wensen. Door middel van elementen zoals formulieren, lijsten, grafieken, knoppen, veldtypes en meer hebben we de mogelijkheid om elke gewenste oplossing te bouwen. Denk aan een dealerportaal voor je klanten, een webshop, een mijnomgeving en nog veel meer.

Quercis webservice

Waarom zou ik voor een Quercis Business Portal kiezen?

Wanneer je tegen de kaders van Exact software of een ander ERP systeem aanloopt, biedt de Quercis Business Portal de mogelijkheid om de grenzen te verleggen. Zo kunnen wij specifiek voor jouw automatiseringsvraagstuk een oplossing realiseren.

  • Een efficiënter bedrijfsproces.
  • Flexibiliteit.
  • Integratie met Exact Globe en Synergy.
  • Professionalisering.
  • Automatisering.
  • Specifiek voor jouw bedrijfsproces.
  • Toepassingsbereik van standaard software van bijvoorbeeld Exact, Microsoft, AFAS Software en AccountView BV vergroten.
  • Je gegevens en bedrijfsprocessen op een gebruikersvriendelijke en eigen wijze delen met de stakeholders binnen en buiten jouw organisatie.

Is de Quercis Business Portal standaard software?

Ja, de software is standaard waarmee wij klantspecifieke inrichtingen kunnen realiseren. Wij hebben moderne en flexibele software oplossingen ontwikkeld met o.a. Microsoft technologie als basis. Voor het optimaal functioneren van deze software is het van belang dat de hardware afgestemd is op de te gebruiken software. Wij volgen hierin als basis de door Exact Software opgestelde systeemeisen.

Hoe lang duurt een traject van A tot Z?

Dit verschilt per project. We hebben projecten van 5 dagen, maar ook van 100 dagen. Afhankelijk van jouw wensen.

Is het een cloud applicatie (SAAS)?

Nee. De Quercis Business Portal wordt geïnstalleerd op een IIS web server en alle data zal worden opgeslagen in een SQL database, die geplaatst is op een Microsoft SQL Database Server.

Wat zijn de implementatiekosten van een Quercis Business Portal?

Dit verschilt per project, de grootte van een project bepaalt namelijk de manuren en de complexiteit.

Welke koppelingen zijn er mogelijk met de Quercis Business Portal?

Door de connectiviteitslaag zijn wij in staat om vrijwel alle koppelingen te realiseren. Wij hebben al verschillende koppelingen gemaakt, hierbij kun je denken aan een koppeling met WordPress, Buckaroo, Exact Software, Accountview, Microsoft, AFAS, Magento, Mollie, Spryng en meer. Wij deinzen niet terug voor een uitdaging en kijken graag met je mee welke koppeling er nodig is voor jouw oplossing.

Hoe kan ik data (veilig) delen?

De gegevens zijn niet zomaar toegankelijk. Wij maken gebruik van een loginportal, zo krijg je alleen toegang tot de Quercis Business Portal  met ID en wachtwoord. Indien gewenst met twee-staps verificatie via SMS of e-mail.

Wie implementeert de Quercis Business Portal?

Dat doen wij. Onze consultants hebben enorm veel kennis over verschillende oplossingen en bouwen graag wat past binnen jouw organisatie.

Welke oplossingen zijn er?

Naast de mogelijkheid om een portaal van begin af aan op te bouwen hebben wij ook basic templates klaar staan. Allemaal op basis van de Quercis Business Portal. Met deze standaard inrichting voegen we binnen een handomdraai meer functionaliteit toe aan Exact Globe of andere ERP-systemen. We vergroten hiermee eenvoudig het toepassingsbereik van bijvoorbeeld de financiële of HR propositie van Exact en maken het meer geschikt voor grotere organisaties of complexere situaties. Zo hebben wij o.a. basic templates voor HR, factuurverwerking en creditmanagement.

Is het maatwerk?

Nee. De Quercis Business Portal is geen maatwerk oplossing. De inrichting die wij met de Quercis Business Portal realiseren is wel maatwerk. Dat betekent dat we de portal helemaal kunnen aanpassen naar jouw wensen.

Moet ik zelf verstand hebben van codes/software?

Nee. Onze consultants hebben alle kennis in huis om de Quercis Business Portal te implementeren voor jouw organisatie. Jij hebt dus zelf niet de kennis nodig.

Ik heb al een Exact partner, maar ik wil wel graag de Quercis Business Portal. Kan dat?

Jazeker. Ook als wij niet jouw officiële Exact partner zijn dan kunnen wij nog steeds, eventueel in overleg met je huidige Exact partner, de portal implementeren.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Toch nog aan het twijfelen? Lees dan eens onze referentverhalen.