Skip to main content

De synergie tussen Quercis en Exact

Een complexe vraagstelling rondom procesoptimalisatie? Wij weten er raad mee.
Geschreven door Liza Hanselaar op .

Bedrijfsproces optimalisatie met Quercis en Exact.

Het optimaliseren van jouw bedrijfsproces, dat is de kracht van Quercis. Dat doen we met standaard software van Exact, veelal overgoten met een Quercis ‘sausje’. Een gesprek met Jan Schonewille, mede-eigenaar van Quercis, over de typische Quercis-klant met een vaak complexere vraagstelling.

Exact software vormt altijd de basis van de oplossing die we aandragen bij onze klanten, begint Schonewille. “We geloven in een standaard software oplossing als ruggengraat voor een organisatie, maar weten ook uit ervaring dat sommige klanten net wat meer willen dan Exact kan bieden. Dat is niet erg. Integendeel, daarin kunnen wij onze toegevoegde waarde maximaal laten gelden. We mogen ons gelukkig prijzen met creatieve medewerkers uit verschillende branches, veelal bedrijfskundigen met een affiniteit in IT. Dat maakt dat we eerst de processen ontrafelen alvorens we de software en aanvullende tooling erbij configureren.”

Complexe koppelingen

En inderdaad, als bedrijven net een stap verder willen gaan, kan de software van Exact soms ‘schuren’, vervolgt Schonewille. “We hebben dan de beschikking over een knapzak aan functionaliteiten om daadwerkelijk invulling te geven aan die specifieke vraagstukken. Centraal daarin staan onze eigen ontwikkelde Businessportalen waarmee we in staat zijn om verder te gaan waar Exact stopt en als het ware buiten de lijntjes te kleuren. Daarmee vergroten we het toepassingsbereik van de standaard software van Exact.” Schonewille verduidelijkt een en ander met een voorbeeld van een groothandel. “Juist in deze sector zijn bedrijfsprocessen vaak specifiek ingericht, waarbij je bij de standaard software tegen grenzen aanloopt. Het is bij uitstek een sector waar ketenintegratie van belang is tussen leveranciers, vervoerders en klanten. Denk aan het koppelen van systemen zoals webshops of andere applicaties. Overgaan naar een volledige ketenintegratie kan niet in Exact alleen, maar vraagt om een set aan extra functionaliteiten die we perfect kunnen invullen met onze Businessportalen. Denk hierbij aan een serviceportaal of klantenportaal. We hebben veel kennis en ervaring met het realiseren van complexe koppelingen en integraties.”

Jouw bedrijfsproces centraal

De klanten van Quercis bevinden zich in allerlei branches en marktsegmenten. “Het mooie is dat we dezelfde ingrediënten en methoden branche overstijgend kunnen toepassen”, benadrukt Schonewille. “Een groothandel, zakelijk dienstverlener, overheid of semi-overheid die zijn bedrijfsprocessen wil optimaliseren, is bij ons aan het juiste adres. Samen met de software van Exact kunnen we een hele mooie propositie voorstellen waarin het bedrijfsproces centraal staat.”

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl