Skip to main content

Business software optimaal inrichten en inzetten

PROJECT MANAGEMENT | BUSINESS CONSULTANCY | BUSINESS ARCHITECT

Als information consultants zijn wij dagelijks bezig met het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Uit ervaring weten wij dat iedere bedrijfssituatie vaak net even een andere oplossing vereist. Daarom doen wij dingen anders. Bij ons geen ja en amen, maar een team dat kritisch meedenkt. Wij helpen bedrijven om complexe bedrijfssoftware inzichtelijk te maken en leveren praktische en innovatieve oplossingen voor diverse vraagstukken. Dit maakt Quercis duidelijk anders.

Quercis collega schud hand met klant die binnenkomt Quercis collega schud hand met klant die binnenkomt
duidelijk. anders.

De juiste mensen voor een goede match

Naast het inzetten van goede producten is goede dienstverlening van groot belang. Quercis kijkt naar de match tussen software en bedrijfsprocessen en daarnaast naar de match tussen de consultant en de klant. Quercis gaat voor partnerschap en samenwerken en doet dat met een ervaren team dat kritisch meedenkt. 

Ieder project kent zijn eigen karakter, ook bij Quercis. Daarom is het van belang de juiste mensen met de juiste specialisatie in te zetten. Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen of wil je meer uit Exact halen? Dan ben je vast benieuwd hoe wij te werk gaan.

Consultancy

Projectmanagement
EEN VASTE KOERS NAAR OPTIMAAL EINDRESULTAAT

Project Management

Onze projectmanagers begeleiden grote projecten, zorgen ervoor dat het project volgens plan verloopt en dat de communicatie goed verloopt.

Business consultancy
INRICHTING EN ONDERSTEUNING OP MAAT wanneer je het nodig hebt

Business Consultancy

Onze consultants bij Quercis beschikken alle kennis over bedrijfsprocessen én automatisering. 

Business architect
VAN INRICHTEN NAAR STUREN, OPTIMAAL BEDRIJFSSOFTWARE INZETTEN

Business Architect

Onze business architects geven vorm aan de oplossing voor het probleem of de vraag die jouw bedrijf op tafel legt. 

Collega achter computer met Exact synergie op de pc

Project management

EEN VASTE KOERS NAAR EEN OPTIMAAL EINDRESULTAAT

De projectmanager begeleidt grote projecten, zorgt ervoor dat het project volgens plan gaat en dat de communicatie goed verloopt. Dit waarborgt de kwaliteit van de oplossing en de samenwerking. Ook is de projectmanager het aanspreekpunt voor klanten tijdens het project, waarbij een eerlijke en duidelijke communicatie centraal staat.  

In overleg met de opdrachtgever bepaalt de projectmanager het projectresultaat en werkt het resultaat uit naar een fasering, inrichting en planning voor het project. Dit wordt vervolgens afgestemd met de opdrachtgever, teamleden en andere projectleden.

Om de beheersbaarheid van het project zeker te stellen maakt de projectmanager afspraken met de opdrachtgever, teamleden en andere betrokkenen. Zowel intern binnen het projectteam als naar buiten (lijnorganisatie en derden) worden er afspraken gemaakt over de communicatie van het project. Ook stelt de projectmanager het definitieve projectplan op en biedt dit ter accordering aan de opdrachtgever aan. Wanneer nodig, organiseert de projectmanager ‘stand-up’ bijeenkomsten. 

WAT MAG JE VAN EEN PROJECTMANAGER VERWACHTEN?
 • Communicatie, organisatie en afstemming van planning tijdens het project

 • Gedetailleerd de klantvraag schetsen en dit afstemmen met de betrokkene 

 • Proactieve houding 

 • Het bepalen van de juiste match tussen consultants en klanten 

David Romanello

David Romanello

projectmanager quercis

“De diversiteit in werkzaamheden vind ik geweldig in mijn functie. Elk project, elke klant is weer anders. De ene dag ben ik bezig met het begeleiden van het inrichten van een inkoopproces met behulp van de Quercis Business Portal. En de andere dag begeleid ik de inrichting van Exact Synergy en Exact Globe. We hebben veel verschillende type klanten, van vastgoed tot aan zorg en van logistiek tot aan productie. Dit zorgt voor uitdaging in het managen van projecten, het is elke keer anders.

Daarnaast vind ik het leuk om iets in groepsverband tot een mooi einde te brengen. Als team samenwerken en de schouders eronder zetten om tot een goed project te komen, daar ben ik elke keer weer trots op. Samen heb je dan iets gemaakt waar de klant blij van wordt.”

naar boven
Collega's in overleg achter laptop

Business Consultancy

Inrichting en ondersteuning op maat

Een consultant bij Quercis heeft kennis over bedrijfsprocessen én automatisering. Hij of zij richt de software zo in dat bedrijfsprocessen efficiënt verlopen en kosten en tijd worden bespaard. Dit geldt voor de inzet van Exact software als voor de inzet van Quercis software. Nadat de vraag is vastgesteld gaat de consultant aan de slag met het inrichten van de software. In samenwerking zorgt de consultant voor een complete implementatie.

Deze inrichting en ondersteuning van de software oplossing wordt uitgevoerd door één van onze consultants. Stuk voor stuk professionals die op basis van de onderstaande kernwaarden van Quercis te werk gaan. 

WAT MAG JE VAN EEN BUSINESS CONSULTANT VERWACHTEN?
 • Betrokkenheid & inlevingsvermogen

 • Verfrissende en creatieve oplossingen 

 • Kennis en ervaring 

 • Het nakomen van afspraken

Jeroen Dobbelsteen

Jeroen Dobbelsteen

Consultant – Specialisatie: exact globe financieel & logistiek

“Ik vind het belangrijk om zaken goed achter te laten. Ik werk voor Quercis, maar ik doe alsof het mijn eigen klant is. Met die instelling ga ik te werk. Bij bedrijf X heb ik een oplossing voor meerdere administraties geïmplementeerd. Je kunt vanuit een Excel sheet voor vier administraties boekingen maken via de Quercis Process Optimizer (QPO). Maar dan moet je dus wel begrijpen hoe de loonposten in elkaar zitten, hoe de doorbelasting verloopt, hoe de klant precies werkt. Ik behandel boekhoudkundige zaken en combineer dit met onze techniek. Zo kunnen wij met de QPO vele oplossingen bieden voor klanten. Daar worden klanten over het algemeen heel blij van, omdat ze daar veel tijd aan moeten besteden. Ik definieer een structuur waarmee het ook elke maand met maar één druk op de knop kan. En dat zijn leuke dingen om te doen. Zo zie je uiteindelijk de verandering en ook het eindresultaat, waar het om gaat.”  

“Mijn expertise ligt met name bij Exact Globe software, bij de financiële logistieke projecten. Bij een intake krijg je te horen met welke leveranciers, klanten en artikelen een klant werkt. En dan ga je gaandeweg het project, helpen en begeleiden bij het inlezen van het grootboekrekeningschema van de klanten, de leveranciers en de artikelengroepen. Ik kijk hoe de lay-outs van de facturen, de bestelbonnen, de pakbonnen, enzovoort, er uit moeten komen te zien. Dit is een ander aspect van mijn werk, het implementeren van Exact Globe.” 

“Uiteindelijk is mijn motto: je moet het werk leuk vinden anders houd je het niet vol. En ik kan altijd wel het enthousiasme van de klant pakken waar ik mee klik, en dan vragen ze mij gewoon terug. En dan heb ik genoeg verdiend. Juist het ontzorgen van de klant dat is waar ik energie van krijg, dan denk ik, kom maar op!” 

naar boven

Business Architect

Van Inrichten naar sturen, optimaal bedrijfssoftware inzetten

Een business architect geeft vorm aan de oplossing voor het probleem of de vraag die jouw bedrijf op tafel legt.

Hij/zij bedenkt het concept gebruik makend van alle gereedschappen die ons ter beschikking staan. Functionele en technische kennis van Exact en Quercis software, bedrijfskundige kennis/ervaring en creativiteit zorgen voor een combinatie van eigenschappen van onschatbare waarde. Als geen ander zijn zij in staat om innovatieve oplossingen en concepten te bedenken die precies aansluiten bij de behoefte van de klant. Daarom noemen wij hen: business architects. Zij geven richting aan de oplossing en zorgen voor overdracht en aansturing van de uitvoerende consultants. 

WAT MAG JE VAN EEN BUSINESS ARCHITECT VERWACHTEN?
 • Ruime expertise door hun vakinhoudelijke achtergrond en ervaring

 • Uitgebreide kennis van de functionaliteit en mogelijkheden van Exact en Quercis software

 • Knowhow van de onderliggende gebruikte technieken om deze op slimme wijze te gebruiken

 • Creativiteit om functionele, technische en bedrijfskundige elementen op een slimme manier te combineren

Jean Wijnands

Jean Wijnands

Business Architect

“Het leuke aan mijn rol als business architect is om voor de klant een goed werkende oplossing te kunnen bedenken. Dat datgene wat jij bedacht hebt een paar maanden later gewoon staat. En ja, dat geeft wel voldoening inderdaad.”

“Laten we dan bedrijf X als voorbeeld nemen. De gebruikers van de oplossing waren echt super blij met het resultaat. Er werken 40 externe monteurs die dagelijks gebruik maken van het portaal. Zij doen dit om te kijken waar ze naartoe moeten, wat ze allemaal nodig hebben qua materialen, enzovoorts. Dat is dan uiteindelijk geweldig om van monteurs terug te horen dat dit hen heel veel werk scheelt. En dat het ontzettend makkelijk te gebruiken is. Ja, daar doe je het uiteindelijk voor.”

“En ook onze eigen business portalen. Dat is ooit een idee geweest van mij samen met collega’s. Helemaal in het begin van ontwikkeling had ik altijd een set groene blaadjes waar ik de opzet van de business portal mee probeerde uit te leggen. Ik had eigenlijk al heel lang het idee om daar iets mee te doen. Het is wel tof om te zien dat daar nu ook echt een product uit ontstaan is waar we ook echt veel mee doen en klanten heel blij van worden.”

naar boven

Tijd voor duidelijkheid?

Ook de wens dat bedrijfsprocessen duidelijk en overzichtelijk worden? Of moet het helemaal anders? Laat het ons weten.

Bel, stuur een mail of vul het contactformulier in. Wij horen graag van je!