Business software optimaal inrichten en inzetten

PROJECT MANAGEMENT | BUSINESS CONSULTANCY | BUSINESS ARCHITECT

Als information consultants zijn wij dagelijks bezig met het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Uit ervaring weten wij dat iedere bedrijfssituatie vaak net even een andere oplossing vereist. Daarom doen wij dingen anders. Bij ons geen ja en amen, maar een team dat kritisch meedenkt. Wij helpen bedrijven om complexe bedrijfssoftware inzichtelijk te maken en leveren praktische en innovatieve oplossingen voor diverse vraagstukken. Dit maakt Quercis duidelijk anders.

Duidelijk. Anders.

De juiste mensen voor een goede match

Naast het inzetten van goede producten is goede dienstverlening van groot belang. Quercis kijkt naar de match tussen software en bedrijfsprocessen en daarnaast naar de match tussen de consultant en de klant. Quercis gaat voor partnerschap en samenwerken en doet dat met een ervaren team dat kritisch meedenkt. 

Ieder project kent zijn eigen karakter, ook bij Quercis. Daarom is het van belang de juiste mensen met de juiste specialisatie in te zetten. Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen of wil je meer uit Exact halen? Dan ben je vast benieuwd hoe wij te werk gaan.

Verschillende projecten, verschillende rollen

 • Business architect

  Van inrichten naar sturen, optimaal bedrijfssoftware inzetten

  Een business architect geeft vorm aan de oplossing voor het probleem of de vraag die jouw bedrijf op tafel legt. Hij/zij bedenkt het concept gebruik makend van alle gereedschappen die ons ter beschikking staan. Functionele en technische kennis van Exact en Quercis software, bedrijfskundige kennis/ervaring en creativiteit zorgen voor een combinatie van eigenschappen van onschatbare waarde. Als geen ander zijn zij in staat om innovatieve oplossingen en concepten te bedenken die precies aansluiten bij de behoefte van de klant. Daarom noemen wij hen: business architects. Zij geven richting aan de oplossing en zorgen voor overdracht en aansturing van de uitvoerende consultants. 

  Wat mag je van een business architect verwachten?
  • Ruime expertise door hun vakinhoudelijke achtergrond en ervaring
  • Uitgebreide kennis van de functionaliteit en mogelijkheden van Exact en Quercis software
  • Knowhow van de onderliggende gebruikte technieken om deze op slimme wijze te gebruiken
  • Creativiteit om functionele, technische en bedrijfskundige elementen op een slimme manier te combineren

   

  “Het leuke aan mijn rol als business architect is om voor de klant een goed werkende oplossing te kunnen bedenken. Dat datgene wat jij bedacht hebt een paar maanden later gewoon staat. En ja, dat geeft wel voldoening inderdaad.”  

  “Laten we dan bedrijf X als voorbeeld nemen. De gebruikers van de oplossing waren echt super blij met het resultaat. Er werken 40 externe monteurs die dagelijks gebruik maken van het portaal. Zij doen dit om te kijken waar ze naartoe moeten, wat ze allemaal nodig hebben qua materialen, enzovoorts. Dat is dan uiteindelijk geweldig om van monteurs terug te horen dat dit hen heel veel werk scheelt. En dat het ontzettend makkelijk te gebruiken is. Ja, daar doe je het uiteindelijk voor.” 

  “En ook onze eigen business portalen. Dat is ooit een idee geweest van mij samen met collega’s. Helemaal in het begin van ontwikkeling had ik altijd een set groene blaadjes waar ik de opzet van de business portal mee probeerde uit te leggen. Ik had eigenlijk al heel lang het idee om daar iets mee te doen. Het is wel tof om te zien dat daar nu ook echt een product uit ontstaan is waar we ook echt veel mee doen en klanten heel blij van worden.” 

  Martijn Brants, Business Architect
 • Business consultancy

  Inrichting en ondersteuning op maat

  Een consultant bij Quercis heeft kennis over bedrijfsprocessen én automatisering. Hij of zij richt de software zo in dat bedrijfsprocessen efficiënt verlopen en kosten en tijd worden bespaard. Dit geldt voor de inzet van Exact software als voor de inzet van Quercis software. Nadat de vraag is vastgesteld gaat de consultant aan de slag met het inrichten van de software. In samenwerking zorgt de consultant voor een complete implementatie.

  Deze inrichting en ondersteuning van de software oplossing wordt uitgevoerd door één van onze consultants. Stuk voor stuk professionals die op basis van de onderstaande kernwaarden van Quercis te werk gaan. 

  Wat mag je van een business consultant verwachten?
  • Betrokkenheid & inlevingsvermogen 
  • Verfrissende en creatieve oplossingen 
  • Kennis en ervaring 
  • Het nakomen van afspraken 

   

  “Ik vind het belangrijk om zaken goed achter te laten. Ik werk voor Quercis, maar ik doe alsof het mijn eigen klant is. Met die instelling ga ik te werk. Bij bedrijf X heb ik een oplossing voor meerdere administraties geïmplementeerd. Je kunt vanuit een Excel sheet voor vier administraties boekingen maken via de Quercis Process Optimizer (QPO). Maar dan moet je dus wel begrijpen hoe de loonposten in elkaar zitten, hoe de doorbelasting verloopt, hoe de klant precies werkt. Ik behandel boekhoudkundige zaken en combineer dit met onze techniek. Zo kunnen wij met de QPO vele oplossingen bieden voor klanten. Daar worden klanten over het algemeen heel blij van, omdat ze daar veel tijd aan moeten besteden. Ik definieer een structuur waarmee het ook elke maand met maar één druk op de knop kan. En dat zijn leuke dingen om te doen. Zo zie je uiteindelijk de verandering en ook het eindresultaat, waar het om gaat.”  

  “Mijn expertise ligt met name bij Exact Globe software, bij de financiële logistieke projecten. Bij een intake krijg je te horen met welke leveranciers, klanten en artikelen een klant werkt. En dan ga je gaandeweg het project, helpen en begeleiden bij het inlezen van het grootboekrekeningschema van de klanten, de leveranciers en de artikelengroepen. Ik kijk hoe de lay-outs van de facturen, de bestelbonnen, de pakbonnen, enzovoort, er uit moeten komen te zien. Dit is een ander aspect van mijn werk, het implementeren van Exact Globe.” 

  “Uiteindelijk is mijn motto: je moet het werk leuk vinden anders houd je het niet vol. En ik kan altijd wel het enthousiasme van de klant pakken waar ik mee klik, en dan vragen ze mij gewoon terug. En dan heb ik genoeg verdiend. Juist het ontzorgen van de klant dat is waar ik energie van krijg, dan denk ik, kom maar op!” 

  Jeroen Dobbelsteen, Consultant, specialisatie: Exact Globe Financieel en Logistiek.
 • Project management

  een vaste koers naar een optimaal eindresultaat

  De projectmanager begeleidt grote projecten, zorgt ervoor dat het project volgens plan verloopt en dat de communicatie goed verloopt. Dit waarborgt de kwaliteit van de oplossing en de samenwerking. Ook is de project manager het aanspreekpunt voor klanten tijdens het project, waarbij een eerlijke en duidelijke communicatie centraal staat.  

  In overleg met de opdrachtgever bepaalt de projectmanager het projectresultaat en werkt het resultaat uit naar een fasering, inrichting en planning voor het project, dit stemt hij af met de opdrachtgever, teamleden en andere projectleden.

  Om de beheersbaarheid van het project zeker te stellen maakt de projectmanager afspraken met de opdrachtgever, teamleden en andere betrokkenen. Zowel intern binnen het projectteam als naar buiten (lijnorganisatie en derden) worden er afspraken gemaakt over de communicatie van het project. Ook stelt de projectmanager het definitieve projectplan op en biedt dit ter accordering aan de opdrachtgever aan. Wanneer nodig, organiseert de projectmanager ‘stand-up’ bijeenkomsten. 

  Wat mag je van een projectmanager verwachten?
  • Communicatie, organisatie en afstemming van planning tijdens het project
  • Gedetailleerd de klantvraag schetsen en dit afstemmen met de betrokkene 
  • Proactieve houding 
  • Het bepalen van de juiste match tussen consultants en klanten 

   

   

  “Wat ik geweldig vind aan mijn functie is de diversiteit. Het allerleukste is dat je met veel verschillende zaken bezig bent en werkt met verschillende klanten. Het steeds in contact komen met verschillende mensen. Morgen zit ik bij juristen en vrijdag bij een bedrijf wat online gitaren verkoopt. En ik vind het leuk om iets in groepsverband tot een mooi einde te brengen.” 

  “Waar ik in ieder traject trots op ben is dat je samenwerkt in een team en je er met elkaar de schouders onder zet om tot een goed product te komen. Samen heb je dan iets gemaakt waar de klant blij van wordt. Een voorbeeld…” 

  “Bij bedrijf X hadden we onlangs één van onze grootste migratie klussen. Dat is een groot traject geworden en is heel goed gegaan. Het is een rechtshulpverlener voor verschillende verzekeraars. De organisatie is opgegaan in drie nieuwe verschillende entiteiten. Deze migratie was een zeer intensief traject met een nauwe en constructieve samenwerking tussen klant en Quercis. Zelfs tijdens de uitvoering in het weekend toonde iedereen inzet en hebben we het samen voor elkaar gekregen. De klant was tevreden en onder de indruk van wat wij doen. Om daar onderdeel van te mogen zijn, dat geeft mij enorm veel voldoening.”

  Dirk Acda, Projectmanager

Tijd voor duidelijkheid?

Ook de wens dat bedrijfsprocessen duidelijk en overzichtelijk worden?
Of moet het helemaal anders? Laat het ons weten.

Bel, stuur een mail of vul het contactformulier in.
Wij horen graag van je!