Skip to main content

Release notes Quercis Business Portal (juli 2021)

Verbeteringen, security updates en een nieuwe design voor mobiel gebruik.
Geschreven door Ronald van Kessel op .

De meeste oplossingen van Quercis maken gebruiken van producten of templates die zijn gebaseerd op de Quercis Business Portal. Dit is een low-code platform voor het ontwikkelen van web portalen en web apps. Het wordt door veel klanten gebruikt om een gebruikersvriendelijke portaal te bieden.  Dit altijd met als doel om gegevens en processen uit Exact Globe en Exact Synergy op een gebruikersvriendelijke wijze te delen met medewerkers, klanten of andere belanghebbenden.

Recent hebben we een nieuwe release uitgebracht met diverse verbeteringen en nieuwe functionaliteit. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste wijzigingen.

Security update

We hebben een paar essentiële updates doorgevoerd in de Quercis Business Portal. Hierdoor is het platform beter beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Je kunt o.a. denken aan:

 • We hebben aanpassingen gedaan voor een betere bescherming tegen Cross-Site Scripting (een vorm van code injectie).
 • We hebben een Cyclic Redundancy Check geïntegreerd. Hiermee kunnen we controleren of de data die de software ontvangt ook daadwerkelijk afkomstig is van de Quercis Business Portal. Hiermee is het du veel moeilijker om gemanipuleerde gegevens aan te bieden.
 • De 2-factor authenticatie (2FA) via Mail/SMS is verder geoptimaliseerd. In het geval van inactiviteit gedurende een periode van 30 minuten moet je nu opnieuw inloggen.

Chrome 91 update

In juni 2021 heeft Google haar webbrowser geüpdatet naar versie 91. Door wijzigingen in deze versie  kan het zijn dat de Quercis Business Portal op tablets niet meer optimaal functioneert. Deze problemen zijn verholpen in de meest recente release van de Business Portal.

Gebruik Quercis Business Portal op mobiele devices

De Business Portal software is responsive. De software herkent dus met welk device de web pagina wordt geopend en zal de presentatie hierop aanpassen. We hebben op diverse punten verbeteringen doorgevoerd waardoor er betere ondersteuning is van moderne apparaten.
Verder hebben we een nieuw design gemaakt voor mobiele telefoons. Hieronder zie je afbeeldingen met een impressie van het nieuwe ontwerp.

 • 1  Login  Mobile Design Business Portal
 • 2  Direct Naar  Mobile Design Business Portal
 • 3  Route  Mobile Design Business Portal
 • 4  Werkzaamheden  Mobile Design Business Portal
 • 5 Montage Stap 1  Mobile Design Business Portal
 • 6  Montage Stap 2  Mobile Design Business Portal
 • 7 Meldingen  Mobile Design Business Portal
 • 8  Nieuws  Mobile Design Business Portal
 • 9  Schade Afronding  Mobile Design Business Portal

Verbetering in het gebruik van de camera op mobiele devices

Het element ‘Camera block’ is aangepast. Het is vanaf de nieuwe release mogelijk om met je mobiele telefoon een barcode of QR-code te scannen en deze data verder te gebruiken in de Quercis Business Portal. Het nemen van foto’s was al mogelijk maar nu kun je je mobiele telefoon dus ook gebruiken als barcodescanner.

Afhandeling van foutmeldingen

De wijze waarop we de foutafhandeling binnen de Business Portal doen is aangepast. Het resultaat hiervan is dat we nu meer details van de foutmeldingen loggen hetgeen voordelen heeft in de ondersteuning en het gebruik van de software.

Introductie van de Quercis Webservice Connector

Met de introductie van deze connector wordt het nog eenvoudiger om portalen te koppelen aan externe bronnen (via API’s). Hierdoor is het makkelijker om gegevens uit de Business Portal met Exact Globe en/of Exact Synergy te delen via bijvoorbeeld de Entity Services van Exact.

Wil je ook gebruik kunnen maken van de nieuwe features?  Neem dan contact met ons op voor het updaten van de Quercis Business Portal software.

Ronald van Kessel

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl