Skip to main content

3 voordelen van het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Efficiënter werken door procesoptimalisatie.
Geschreven door Liza Hanselaar op .

Dagelijks ben je bezig met het uitvoeren van taken om iets gedaan te krijgen. Deze processen zijn vaak complex, niet efficiënt en gevoelig voor fouten. Eindeloze mailtjes, het delen van bestanden, documenten opslaan en bewerken… En hoe groter je organisatie, hoe complexer deze processen zijn. Tijd dus om je bedrijfsprocessen te automatiseren én te optimaliseren. In dit artikel vertellen we je de 3 grootste voordelen van procesoptimalisatie.

Inzicht in je organisatie

Met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen maak je informatie voor iedereen inzichtelijk. Denk maar eens aan de HR processen in je bedrijf. Aan de ene kant heb je de HR afdeling zelf. Hoe makkelijk is het om één oogopslag te zien hoe het staat met alle verlofaanvragen? Of het verzuim in je organisatie? Aan de andere kant heb je de medewerkers. Zij willen makkelijk inzage in het aantal openstaande verlofdagen. Snel inzicht in de salarisspecificaties. Declaraties indienen, verlof aanvragen, contracten bekijken…

Door deze processen te optimaliseren met bijvoorbeeld de Quercis HR portal wordt dit allemaal mogelijk. Het meest gebruiksvriendelijke selfservice portaal. Toegankelijk op pc, tablet en mobiel met geautoriseerde toegang voor medewerkers, HR professionals en management.

Meer doen in dezelfde tijd

Wie wil dit nou niet? Met slimme automatisering maak je het waar. Het neemt werkzaamheden uit handen en helpt je alle informatie die binnen je bedrijf rondgaat te structureren en inzichtelijk te maken. Zo laat je data vóór je werken en kan jij je richten op wat er echt toe doet. Denk bijvoorbeeld aan alle administratie rondom openstaande posten waar je organisatie mee te maken heeft. Grip op je geldstroom is essentieel om je bedrijf gezond te houden. Hoe vervelend is het dan als iemand niet betaalt? Door het debiteurenproces te optimaliseren en automatiseren krijg je meer inzage in openstaande facturen en kun je makkelijk acties uitvoeren. Zo houd je grip op je geldstroom.

Met de Quercis Creditmanagement Portal kun je vanuit één scherm al je openstaande posten beheren, workflows inzien en acties ondernemen. Zo laat je data voor je werken en kunnen jij én je team meer doen in dezelfde tijd!

Quercis Creditmanagement Portal

Je elimineert fouten in bedrijfsprocessen

Mensen maken fouten, heel normaal. Dat wil je natuurlijk voorkomen zodra het gaat om risicovolle processen. Een kleine vergissing in het proces en je betaalt een factuur dubbel. Een geoptimaliseerd bedrijfsproces zoals het scannen en herkennen van inkoopfacturen vangt dit af. Dit kan bijvoorbeeld met de Image Capture van Scan Sys. Zorg er voor dat het proces correct gedefinieerd is en het verloopt als een trein.

Niets gaat echt vanzelf goed, belangrijk dus dat je in je proces controles inbouwt. Controles die bepalen of een stap door mag naar de volgende stap in het proces. Zo dwing je het systeem tot een correcte uitvoer en hoef je niet handmatig na te gaan of alles goed gaat.

Met de Quercis IFR portal helpen we in je factuurverwerkingsproces. Nooit meer een factuur dubbel betalen! Door de flexibel in te richten autorisatieroutes komen facturen altijd bij de juiste personen terecht. De route wordt bepaald aan de hand van de financiële boeking waardoor fouten worden voorkomen.

Quercis IFR Portal

Als information consultants zijn wij dagelijks bezig met het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij leveren praktische en innovatieve oplossingen voor diverse vraagstukken. Onze klanten vertellen je graag meer over onze toegevoegde waarde.

Wij helpen jou graag om complexe bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl