Skip to main content

Versterk inzichten en besluitvorming met Power BI en Exact software

De synergie tussen Power BI en Exact Software biedt bedrijven een krachtig instrument om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten. Door de naadloze integratie van deze twee systemen kunnen organisaties hun besluitvorming versterken, operationele efficiëntie verbeteren en een concurrentievoordeel behalen.
Geschreven door Bert Zweers op .

Tegenwoordig worden bedrijven geconfronteerd met een overvloed aan gegevens die uit verschillende bronnen bestaan. Deze hoeveelheid gegevens kan echter een onsamenhangend en onoverzichtelijk beeld van de organisatie opleveren. Om dit beeld te verbeteren en waardevolle inzichten te verkrijgen, kiezen steeds meer bedrijven voor een Business Intelligence (BI)-platform. Power BI, een krachtige BI-tool van Microsoft, gecombineerd met Exact software, een toonaangevende oplossing voor financiële, operationele, logistieke en andere bedrijfsprocessen, biedt een ijzersterke combinatie om data om te zetten in bruikbare inzichten. In dit artikel onderzoeken we hoe Power BI en Exact Software samenwerken om bedrijven te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen en hun concurrentiepositie te versterken.

Wat is Power BI?

Power BI is een analysetool die is ontworpen om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te transformeren en te visualiseren in overzichtelijke rapporten en dashboards. Met behulp van intuïtieve drag-and-drop functionaliteit kunnen gebruikers complexe gegevenssets moeiteloos omzetten in visueel aantrekkelijke rapporten, grafieken en diagrammen. Power BI biedt geavanceerde mogelijkheden voor datavisualisatie, gegevensanalyse en samenwerking, waardoor bedrijven snel en effectief inzichten kunnen verkrijgen uit hun gegevens.

De kracht van Exact software

Exact software is een uitgebreide software-oplossing die financiële, operationele en logistieke processen integreert. Het stelt bedrijven in staat om hun boekhouding, voorraadbeheer, facturering, salarisadministratie en andere bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Met Exact Software kunnen organisaties nauwkeurige financiële rapporten genereren en inzicht krijgen in hun algehele bedrijfsprestaties.

Naadloze integratie tussen Power BI en Exact software

De sleutel tot het benutten van het volledige potentieel van Power BI in combinatie met Exact Globe, Exact Synergy en/of Exact Online (premium) ligt in de naadloze integratie van de verschillende systemen. Power BI biedt specifieke connectors die verbinding kunnen maken met Exact Online (premium), het cloudgebaseerde platform van Exact Software. Voor Exact Globe en Exact Synergy is er de standaard koppeling met SQL server binnen PowerBI, waarmee gegevens rechtstreeks uit de applicatie opgehaald wordt. Hierdoor kunnen gebruikers up-to-date en real-time gegevens verkrijgen voor hun rapporten en analyses.

Voordelen van Power BI en Exact Software

 • Gecentraliseerd overzicht
  Door Power BI en Exact Software samen te gebruiken, kunnen bedrijven een gecentraliseerd overzicht van hun gegevens creëren. Combineer gegevens uit verschillende afdelingen en systemen en krijg een compleet inzicht in de bedrijfsprestaties.
 • Interactieve rapporten en dashboards
  Met Power BI kunnen gebruikers interactieve rapporten en dashboards maken die gemakkelijk kunnen worden aangepast en gefilterd. Dit stelt Exact gebruikers in staat om snel antwoorden te vinden op specifieke vragen en trends te ontdekken.
 • Gegevensvisualisatie
  Power BI biedt een breed scala aan visuele elementen, zoals grafieken, kaarten en KPI-meters, om gegevens op een boeiende en begrijpelijke manier weer te geven. Dit helpt bij het communiceren van belangrijke inzichten naar belanghebbenden op alle niveaus van de organisatie.
 • Geavanceerde analyses
  Power BI biedt geavanceerde analysemogelijkheden, zoals datamodellering, DAX-functies en machine learning-integraties. Waardoor Exact gebruikers dieper in hun gegevens kunnen duiken om trends en patronen te ontdekken die anders verborgen zouden blijven.
 • Besluitvorming op basis van feiten
  De combinatie van Power BI en Exact Software stelt organisaties in staat om datagedreven beslissingen te nemen. Door feitelijke informatie te gebruiken in plaats van intuïtie en onderbuik-gevoel, kunnen bedrijven beter anticiperen op veranderingen in de markt en concurrerend blijven.

De synergie tussen Power BI en Exact Software biedt bedrijven een krachtig instrument om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten. Door de naadloze integratie van deze twee systemen kunnen organisaties hun besluitvorming versterken, operationele efficiëntie verbeteren en een concurrentievoordeel behalen. Door gebruik te maken van Power BI en Exact Software kunnen bedrijven een datagedreven cultuur bevorderen en hun prestaties verbeteren. Het is duidelijk dat deze combinatie een must-have is voor bedrijven die op zoek zijn naar een solide basis voor Business Intelligence.

Bert Zweers
Bert Zweers | Business Consultant/ BI Consultant. Ik houd mij bezig met de aansturing van organisaties op basis van KPI’s met behulp van Business Intelligence. Wil je een keer het gesprek aangaan over KPI’s, Balanced Scorecards of Business Analytics, neem gerust contact met me op.

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl