Skip to main content

Verwarm een hart: geef een jas

Doneer je winterjassen, iedereen verdient een warme jas!
Geschreven door Liza Hanselaar op .

Wist je dat steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens leven? Armoede is een probleem dat wereldwijd voorkomt, zelfs in welvarende landen zoals Nederland. Ondanks het feit dat Nederland bekend staat om zijn sterke economie en welvaartsniveau, kent het ook aanzienlijke armoedeproblemen die vele levens beïnvloeden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leefde in 2020 ongeveer 7,1% van de Nederlandse bevolking onder de armoedegrens. Hoewel dit percentage relatief laag lijkt in vergelijking met sommige andere landen, vertegenwoordigt het nog steeds meer dan een miljoen mensen die dagelijks met financiële uitdagingen te maken hebben.

Samen voor Eindhoven

De R zit weer in de maand en dat betekent dat we weer richting de koude wintermaanden gaan, warme truien en jassen weer. Maar mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter niet makkelijk. Voor hen is het niet de meest logische zaak van de wereld om een nieuwe winterjas aan te schaffen. Daarom doen wij mee aan de 7e editie van de campagne ‘verwarm een hart & geef een jas’.

Van 2 t/m 20 oktober 2023 zamelen we warme heren-, dames- en kinderjassen in voor mensen die een warmte en een jas hard nodig hebben. Gezinnen met geldzorgen, jonge nieuwkomers, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is, krijgen de jassen in de laatste week van oktober.

Na 20 oktober a.s. worden alle ingezamelde jassen uitgedeeld aan lokale stichtingen: : #Awesome RuilatelierKledingbank EindhovenLeger des HeilsHuiskamer voor VluchtelingenInloophuis ’t HemeltjeNeosDress for Success, Kledingzolder en het overschot van deze jassen neemt kringloopwinkel Karoesell over om toe te voegen aan hun tweedehands winter collectie. Zo komt het snel en lokaal terecht en maken we regio Brainport Eindhoven winterproof.

Doe jij ook mee? Lever dan je winterjas in op ons kantoor in Eindhoven:

  • Quercis Eindhoven (Flight Forum 3521, 5657DW Eindhoven, maandag t/m vrijdag geopend (09.00 – 17.00)

Of direct bij Samen voor Eindhoven inzamelpunten:

  • High Tech Campus Eindhoven (aan The Strip / High Tech Campus Eindhoven 1B, Eindhoven vind je bij restaurant The MART het inzamelpunt) van maandag t/m vrijdag geopend (10.00-15.00)
  • Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Piuslaan 74a, Eindhoven) van maandag t/m donderdag (9.00-17.00) en vrijdag (9.00-13.00) geopend

Meer weten over de actie? Dat vind je op de website van Samen voor Eindhoven.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl