Skip to main content

SSRS, Sumatra & Power BI. Wat is de beste keuze voor jouw doel?

Quercis Cube, Sumatra of SSRS.. wat is de beste Intelligence oplossing voor jou?
Geschreven door Bert Zweers op .

De afgelopen periode hebben wij het veel gehad over Business Intelligence. In eerdere artikelen hebben we het al gehad over de verschillen tussen SSRS en Power BI. We zijn dieper ingegaan op Microsoft Power BI en alle mogelijkheden die het biedt. Maar heb je weleens van Operational Intelligence gehoord? Of ken je de Quercis Cube al? In dit artikel leggen we je graag de verschillen uit van SSRS, Sumatra en Microsoft Power BI. Dan kun jij de beste intelligence oplossing kiezen voor jouw organisatie.

SSRS

SQL Reporting Services is een rapportageoplossing binnen het Microsoft SQL Server-ecosysteem. Het stelt onze consultants in staat om rapporten te ontwerpen en te publiceren op basis van gegevens uit verschillende databases. Hiervoor gebruiken we Exact Globe, Exact Synergy en Quercis Portal databases en soms worden SQL databases van andere softwaresystemen gebruikt.

SSRS wordt met name ingezet voor operationele informatie, en deze wordt dan over het algemeen getoond in lijsten en tabellen en in mindere mate in grafische dashboards.

Sumatra

In tegenstelling tot Business Intelligence software, is voor Sumatra geen data warehouse nodig, want Sumatra heeft de database van Exact al vertaald naar een eigen model. Daarmee is de database van Exact Globe en Exact Synergy al goed te gebruiken in rapportages.

Met Sumatra Operational Intelligence haal je de informatie realtime op uit de database en een groot voordeel ten opzichte van SSRS is dat er standaard al heel veel rapportages beschikbaar zijn. Een ander sterk punt is het op 1 pagina doorklikken naar het laagste niveau, de transactie.

Quercis Cube

Microsoft Power BI wordt gebruikt om visuals te maken waarmee direct inzichtelijk is wat de status is van je bedrijf. Om dit voor onze klanten gemakkelijk te maken, hebben we de Quercis Cube ontwikkeld: de database van Exact Globe is teruggebracht tot een relevant en overzichtelijk gegevensmodel voor financiële en logistieke rapportage. Een ‘datawarehouse voor Exact’ op je eigen server geïnstalleerd. Zo kun je op basis van je eigen gegevens in korte tijd visuele en interactieve rapportages en dashboards realiseren.

Welke oplossing voor jou de beste is, is dus afhankelijk van hoe diep je de data in wilt maar ook hoe handig je zelf bent met de toolings die er zijn. Wij gaan uiteraard graag het gesprek met je aan om te kijken wat de beste oplossing is.

Bert Zweers
Bert Zweers | Business Consultant/ BI Consultant. Ik houd mij bezig met de aansturing van organisaties op basis van KPI’s met behulp van Business Intelligence. Wil je een keer het gesprek aangaan over KPI’s, Balanced Scorecards of Business Analytics, neem gerust contact met me op.

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl