Skip to main content

Quercis Basic Templates, 100% passende add-ons

Geschreven door Liza Hanselaar op .

De Quercis Basic Templates komen niet uit de lucht vallen. Jarenlange ervaring met standaard software en de beperkingen daarvan heeft ervoor gezorgd dat Quercis verder gingen kijken buiten de kaders. Een manier om de grenzen te verleggen zonder maatwerk. Zo is uiteindelijk de Quercis Business Portal ontstaan. Op basis van de Quercis Business Portal zijn de Basic Templates ontstaan. Add-ons die je makkelijk toevoegt aan bijvoorbeeld Exact software. Het grote voordeel? Volledig aan te passen aan jouw wensen zónder maatwerk in Exact

Standaard software, standaard add-ons

In de markt zijn er veel softwarepakketten om je bedrijfsproces  te ondersteunen. “Wat wij echter zien is dat deze software vaak tot 80% van de processen dekt. Hoe ga je er dan voor zorgen dat je hele proces wordt gedekt? Dat kan bijvoorbeeld door maatwerk toe te voegen. Met maatwerk ga je standaard software aanpassen. Dit betekent dus ook dat je niet meer mee kan in standaard updates, elk stukje maatwerk moet dan vaak een eigen update krijgen. Tevens is maatwerk kostbaar om te maken maar ook het onderhoud ervan.” vertelt Jan Schonewille, commercieel directeur bij Quercis. “In plaats van maatwerk bieden verschillende softwarebedrijven add-ons aan. Een extra stukje software dat je koppelt aan of integreert in je standaard software. Maar ook voor add-ons geldt dat dat niet altijd 100% aansluit op jouw bedrijfsproces. Standaard software, standaard add-ons dus.”

Een 100% passende add-on

Met de Quercis Business Portal zijn we in staat om buiten de grenzen van standaard software te treden. Het is echter niet een kant-en-klare add-on. “Vanuit onze klanten merkten we dat er vraag was naar relatief afgebakende en makkelijk te implementeren add-ons. Zodoende zijn de basic templates ontstaan.” vertelt Jan. Waar komen deze basic templates dan vandaan? “Over de jaren heen hebben wij al diverse oplossingen bedacht voor onze klanten. We merkten dat het vaak dezelfde soort oplossingen waren. Bijvoorbeeld een klant houd de planning van hun collega’s bij in Outlook, dit wordt gevuld vanuit een Request in Exact Synergy. Maar hoe kun je nou de weekplanning van al jouw collega’s in zien? Met Exact Synergy gaat dat niet. Zodoende hebben wij de Quercis Tijdplanning Template gemaakt. Wij gebruiken dit zelf ook om de planningen van alle collega’s in te zien en in te schrijven voor de gezamenlijke lunch. Dit is een voorbeeld van een van onze basic templates. Eenvoudige oplossing met veel toegevoegde waarde en eenvoudig te implementeren. Wil je een kleine aanpassing? Omdat het onderdeel is van de Quercis Business Portal is het eenvoudig om te tweaken en bepaalde filters toe te voegen.”

De kracht van de Quercis Basic Templates

De basic templates zijn dus snel te implementeren, leveren flexibiliteit op en sluiten 100% aan op jouw bedrijfsproces. “De basic templates zorgen ervoor dat je efficiënter kan werken. Nog een voordeel is dat je meerdere basic templates met elkaar kan combineren. Door simpele toevoegingen maak je je bedrijfsproces zoveel simpeler en er zijn geen grote veranderingen nodig.”

Benieuwd welke Quercis Basic Templates er zijn? Je vindt ze hier. Of neem deel aan ons seminar waar we dieper in gaan op de Quercis Basic Templates, schrijf je hier in.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl