Skip to main content

Het low code platform van de Quercis Basic Templates

Geschreven door Liza Hanselaar op .

Als technisch directeur bij Quercis is Martijn Brants dagelijks bezig om onze producten te optimaliseren. Ervoor zorgen dat de portalen en templates van onze klanten toekomstbestendig zijn en staan als een huis. Maar ook kijken welke verbreding en innovaties we aan ons portfolio kunnen toevoegen.  Welke producten kunnen we ontwikkelen die van toegevoegde waarde zijn? Zo zijn de Quercis Basic Templates ontstaan. In dit artikel nemen we je mee in de techniek achter de Quercis Basic Templates.

Low code platform

De Quercis Basic Templates zijn gemaakt op basis van de techniek van onze Quercis Business Portal. De Quercis Business Portal is een Low code applicatie platform. Low code is een manier van softwareontwikkeling die erop gericht is om met minder programmeerwerk en met minder specialistische programmeerkennis geavanceerde applicaties te bouwen. “Het platform van de Quercis Business Portal biedt ons dus een ontwikkelomgeving voor webapplicaties zonder dat hier specialistische programmeerkennis benodigd is. Onze consultants die kennis hebben van de Exact Software en beperkte kennis van webapplicaties en daarbij behorende talen als HTML en Javascript zijn hierdoor toch in staat om een webapplicatie op te kunnen leveren.”

Waarom hebben wij voor een low code platform gekozen? “Standaard softwareoplossingen, zoals bijvoorbeeld Exact software voorzien in een brede basis om de meeste bedrijfsprocessen te ondersteunen en te automatiseren… Maar wat als je net iets anders wilt? Of je data wilt ontsluiten naar andere doelgroepen (klanten/leveranciers)? Of juist de data al wel beschikbaar hebt, maar alleen niet in de Exact Software? Ons low code platform “De Quercis Businessportal” kan je eenvoudig en snel helpen om in deze behoeften (groot of klein) te voorzien.” Vertelt Martijn Brants.

Klant specifiek

Met ons low code platform heb je mogelijkheid om buiten de kaders van standaard software te gaan zonder een grote investering in tijd en geld. Sinds we gebruik maken van het low code platform is geprogrammeerd maatwerk niet meer nodig. Waar voorheen een developer alles moest programmeren zijn we nu een stuk flexibeler in het uitbreiden van functionaliteiten van standaard software. “Met Exact software heb je dus een basis, loop je tegen de kaders aan? Dan biedt ons Businessportal platform in combinatie met onze basic templates een mooie oplossing. Wil je daarnaast nog extra functionaliteiten? Geen probleem, ook klant specifieke vragen kunnen wij met ons platform makkelijk integreren.”

Bouwstenen

Onze businessportal is volledig te configureren met een voor gedefinieerde set aan bouwstenen. Denk hier aan elementen die iedere applicatie bevat zoals formulieren, lijsten. “Wij praten vaak over een set van lego blokjes. Met deze blokjes bouwen we een huis (lees jouw eigen webapplicatie). Wil je extra opties aan je huis? Een garage, een auto, een dakkapel? Noem het maar op, met het low code platform hebben wij de mogelijkheid om jouw toepassing verder uit te bouwen.” legt Martijn uit.

Voor wie ervaring heeft met het maken van bijvoorbeeld een website: het principe van het bouwen van low code applicaties is vergelijkbaar met het bouwen van een WordPress website. Met WordPress bouw je snel en eenvoudig nieuwe webpagina’s door gebruik te maken van vaste, bij een template behorende elementen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de onderliggende HTML-code die de daadwerkelijke opbouw en werking van de pagina definieert.

Is het dan echt zo simpel dat de klant het zelf zou kunnen? “In principe is het wel zo eenvoudig dat onze klanten zelf kleine aanpassingen kunnen doen. Bijvoorbeeld een button aanpassen, een veld verplicht maken of een formulier net anders eruit laten zien. De complexiteit van een applicatie ligt vaak in het leggen van verbanden tussen de verschillende datastromen en het juist laten aansluiten van deze processen op de huidige systemen. Ook hierin is de User interface en User experience (UI/UI) een heel belangrijk onderdeel. Met onze kennis over de Exact Software, bedrijfsprocessen, interfacing en UI/UX kunnen wij hier de beste oplossing uitdenken en ontwikkelen samen met de klant.”

Templates

Omdat wij in de markt de afgelopen jaren veel behoeften hebben gezien en veel templates hebben ontwikkeld, hebben wij besloten om deze behoeften generiek te maken en in templates te gieten. Door het ontwikkelen van deze templates zijn wij in staat om nog sneller tot een oplossing te komen doordat we al een basis hebben van waaruit we kunnen starten.

Toekomstbestendig

Ook over de motor achter de templates is nagedacht. Het framework waar we gebruik van maken hebben we compleet vervangen door een nieuw framework gebaseerd op Angular. Zo zorgen we er ook voor dat we toekomstbestendig zijn. “Door Angular is het mogelijk om makkelijker en sneller op te schalen. Het maakt het ook mogelijk om de uitrol in de cloud te versnellen. Ook hebben we voor de performance van onze portalen en templates bewust gekozen voor Angular.”

Benieuwd welke Quercis Basic Templates er zijn? Bekijk de opties hier. Of meld je hier aan voor het seminar over de Quercis Basic Templates.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl