Skip to main content

Werken bij Quercis

Maak kennis met Omar Ajouz, New Business Consultant bij Quercis
Geschreven door Omar Ajouz op .

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Omar Ajouz, 34 jaar oud, en sinds oktober 2023 ben ik ‘new business consultant’ bij Quercis. Mijn voornaamste taak is om de ambitieuze groeiplannen, samen met het salesteam, waar te maken. Hoewel ik in het verleden verschillende commerciële functies heb bekleed, wist ik voordat ik bij Quercis ging werken nog maar weinig van Exact en het IT-automatiseringslandschap waarin Quercis zich bevindt. In deze blog wil ik daarom vijf zaken delen die ik in de afgelopen vier maanden heb geleerd.

1. Exact

Hoewel ik wel van Exact had gehoord, had ik de daadwerkelijke software nog nooit ervaren. Er wordt vaak gezegd dat de eerste indruk cruciaal is, maar dat lijkt niet op te gaan voor Exact. Wat kan deze software in het begin een uitdaging zijn! Echter, na er even mee gewerkt te hebben en de logica te beginnen begrijpen, moet ik zeggen dat het gewoon goed werkt. Exact valt onder de noemer ‘Best of suite’ oplossingen en heeft oplossingen voor de hele linie van de bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen functionaliteiten in bepaalde onderdelen minder uitgebreid zijn dan in ‘Best of Breed’ oplossingen. Quercis is Gold partner van Exact en als goede partner moet je ook de mindere kanten van je ‘partner’ erkennen en waar kan verbeteren. Daarom kan Quercis met eigen software de mogelijkheden van Exact Synergy en Globe aanzienlijk vergemakkelijken en/of uitbreiden.

2. Niet Programmeren maar Configureren

Een van de belangrijkste lessen die ik snel heb geleerd, is dat ‘maatwerk’ bijna als een verboden woord wordt beschouwd. Het is als Voldemort uit Harry Potter – de naam die niet genoemd mag worden. Dit is eigenlijk best logisch. Maatwerk vergt veel tijd, brengt risico’s met zich mee en is vaak erg duur. Gelukkig begrepen ze dit bij Quercis goed, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de Quercis Business Portal. Dit is ons eigen Low-Code platform waarin functionaliteiten voor specifieke bedrijfsprocessen eenvoudig te configureren zijn. Om dit nog sneller en efficiënter te maken, heeft Quercis voor tal van bedrijfsprocessen al standaard Templates ontwikkeld. Dit zijn best practice omgevingen waarin de belangrijkste functionaliteiten van het bedrijfsproces al zijn geconfigureerd. Hierdoor hoeven we nooit vanaf nul te beginnen.

3. Software als een Strategisch Middel

Op mijn eerste dag vroeg ik aan Jan, onze commercieel directeur: “Jan, wie zijn eigenlijk de ideale klanten van Quercis?” Ik verwachtte een specifiek antwoord te krijgen, maar Jan verraste me met zijn antwoord: “Klanten die software zien als een strategisch groeimiddel in plaats van een kostenpost.” Dit inzicht heeft mijn denken veranderd. Een goed ingerichte IT-infrastructuur kan de efficiëntie van bedrijfsprocessen aanzienlijk verbeteren, waardoor groei mogelijk is zonder noodzakelijke uitbreiding van het personeelsbestand.

4. One Stop Shop

In de afgelopen maanden heb ik veel onderzoek gedaan naar onze klanten. Wat me opviel, is dat ze vaak zelf geen IT-bedrijven zijn, maar eerder actief zijn in sectoren zoals logistiek, handel of non-profit. Deze klanten vertrouwen op de expertise van Quercis om hun bedrijf vooruit te helpen. Ze willen één aanspreekpunt hebben voor al hun softwarebehoeften. Bij Quercis zorgen we niet alleen voor de installatie van software, maar ook voor het beheer en de support ervan. Als er problemen zijn, weten onze klanten dat ze maar één telefoonnummer hoeven te bellen: dat van Quercis.

5. Menselijke Aanpak

Een van de aspecten die ik het meest waardeer aan Quercis is de menselijke aanpak. We zien onszelf niet alleen als leveranciers, maar als partners van onze klanten. Wanneer een klant ons belt met een probleem, staat er meteen een medewerker klaar om te helpen. We streven ernaar om alles op een persoonlijke en menselijke manier aan te pakken.

Dit zijn mijn belangrijkste inzichten van de afgelopen vier maanden bij Quercis. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt en naar de verdere groei en ontwikkeling van zowel mijzelf als ons bedrijf.

Wil jij samen met Omar kijken naar de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact op met onze collega Omar-Karim Ajouz via 06-10595683 of mail naar omar.ajouz@quercis.nl

Omar Ajouz
Omar Ajouz – News Business Consultant bij Quercis

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl