Skip to main content

Veelgestelde vragen Exact Globe+

De meest gestelde vragen voor je beantwoordt.
Geschreven door Liza Hanselaar op .

Wanneer is Exact Globe+ voor mij beschikbaar?
Exact Globe+ wordt gefaseerd uitgerold. Wanneer dit voor jou gebeurt, is afhankelijk van je licentiesamenstelling. De hoofdcontactpersoon van jouw bedrijf wordt op de hoogte gesteld via een e-mail van Exact.

Moet ik overstappen naar Exact Globe+?
Het wordt aangeraden over te stappen zodra Exact Globe+ voor jouw bedrijf beschikbaar is. Zo blijf je profiteren van de nieuwste functionaliteiten en updates in de toekomst.

Welke functionaliteit is toegevoegd?
De functionaliteit van Exact Globe+ is hetzelfde als Exact Globe. In de toekomst zullen de innovaties echter alleen plaatsvinden in Exact Globe+.

Kan ik Exact Globe+ van tevoren eerst testen?
Dit is mogelijk wanneer Exact Globe+ voor jouw versie beschikbaar is.Wil je meedoen aan de controlled release? Stuur dan een e-mail naar productreadiness@exact.com.

Hoeveel tijd kost het om te migreren naar Exact Globe+?
Het voorbereiden en de migratie is vergelijkbaar als bij een update zoals je die gewend bent.

Kan ik Exact Globe nog blijven gebruiken?
Voor nu kun je Exact Globe blijven gebruiken, hoewel toekomstige updates alleen voor Exact Globe+ beschikbaar zullen komen. We raden het dus ten zeerste aan om over te stappen op Exact Globe+ zodat je blijft profiteren van nieuwste verbeteringen en functionaliteiten.

Kan ik gebruik maken van Exact Globe+ wanneer ik een koppeling heb met een ander pakket?
Dit is afhankelijk van of het andere pakket gekoppeld kan worden met Exact Globe+. Wij adviseren je hiervoor contact op te nemen met de leverancier van het andere pakket.

Wat kost Exact Globe+ voor huidige Exact Globe-gebruikers?
Wanneer er een geldige onderhoudsovereenkomst of ‘subscription’ licentie aanwezig is, wordt de standaard software kosteloos beschikbaar gesteld. Dit geldt voor Exact Globe en Exact Business Software klanten.

Omdat Exact Globe+ volledig nieuwe technologie toepast, dient eventueel maatwerk dat ontwikkeld is met SDK aangepast te worden of opnieuw te worden gebouwd. Neem voor meer informatie over de kosten hiervoor contact op met de partij die het maatwerk heeft ontwikkeld. Wanneer er consultancy diensten gewenst zijn, zijn er hiervoor wel aanvullende kosten aan verbonden.

Kan ik Exact Globe+ direct gebruiken zonder training?
De functionaliteit van Exact Globe+ is hetzelfde als die van Exact Globe. De gebruikersinterface is aangepast, dit zal even wennen zijn. Maar het is heel gebruiksvriendelijk!

Moet ik betalen om mijn bouwstenen naar Exact Globe+ te migreren?
Nee, hier hoef je niets voor te betalen. Bovendien worden de bouwstenen (het standaard maatwerk) die op de prijslijst* staan kosteloos gemigreerd. Dit geldt alleen als je een geldig onderhoudsovereenkomst hebt.
De onderstaande bouwstenen vallen onder het beleid:

  • SE0008_BOMA – BOMA
  • SE0008_SE5143 – XML Server Advanced Logistics
  • SE0008_SE5142 – XML Production
  • SE0008_SE5425 – Transwise koppeling
  • SE0008_SE5122 – Quality management
  • SE0008_PAYZPS – Salaris wachtwoord salarisstrook
  • SE0008_ICSCR – Clustered requests
  • SE0008_ICSP2P – P2P

Ik heb SDK-maatwerk op Exact Globe. Moet dit aangepast worden?
Ja, omdat Exact Globe+ volledig nieuwe technologie toepast, dient het maatwerk dat ontwikkeld is met SDK aangepast te worden of opnieuw te worden gebouwd. Neem voor meer informatie contact op met de partij die het maatwerk heeft ontwikkeld.

Ik maak gebruik van XML. Moet dit aangepast worden?
Het formaat van het XML-bestand is identiek. Wanneer ASImport wordt gebruikt om op basis van een schedule gegevens uit te wisselen dan dient de commandoregel aangepast te worden. Voor meer informatie, zie Schedulen van de importfunctie.

Wanneer je een XML-Topic gebruikt dat via SDK is toegevoegd, dan moet dat worden aangepast. Neem hiervoor contact op met de leverancier van de koppeling.

Ik maak gebruik van de Exact Entity Service. Moet dit aangepast worden?
Er hoeft in principe niets in aangepast te worden. De Entity Services van Exact Globe+ zijn gelijk aan die van Exact Globe. Het is wel aan te raden dit te testen alvorens te migreren naar Exact Globe+.

Ik lees data rechtstreeks uit de database van Exact Globe. Moet ik hier iets voor aanpassen om het te laten werken met Globe+?
Nee, dat is niet nodig. Het databasemodel van Exact Globe en Exact Globe+ is per product update hetzelfde.

Ik gebruik ImageCapture, kan ik deze blijven gebruiken?
Met de komst van ImageCapute versie 9.7 is het nog steeds mogelijk om ImageCapture te blijven gebruiken.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl