Skip to main content

Hoshino Europe BV

“Wij hebben voor Quercis als samenwerkingspartner gekozen omdat ze altijd eerst kijken naar het proces en wat er beter kan. En dan pas met een oplossing komen. Hierdoor weten ze precies waar we behoefte aan hebben. De software van Quercis zorgt ervoor dat alles soepel, snel en precies verloopt.”

Kiyotaka Yamada | President

“Onze organisatie naar een nog hoger niveau dankzij Quercis”

Succesvolle samenwerking tussen Hoshino & Quercis

Hoshino Europe is een full service groothandel en officiële distributeur van Ibanez gitaren en Tama percussie instrumenten aan dealers in Europa. Full service houdt in dat ze de dealers betrekken in de processen en voorzien van alle relevante en actuele informatie over de producten en voorraden. Met Exact software en de Quercis Business Portal komt een optimale samenwerking tussen dealer en Hoshino tot stand.

Na een succesvolle samenwerking tussen Hoshino en Quercis is in december 2020 het dealerportaal live gegaan. Door Quercis is er een modern platform gerealiseerd voor de dealers en klanten van Hoshino. Met een prachtige styling en volledig geïntegreerd met Exact Globe en Exact Synergy. Door het portaal heeft Hoshino flexibiliteit terug in het bedrijfsproces. En een versnipperd technisch landschap is geëlimineerd.

Hoe hebben we dat gedaan?

Exact Software is de ruggengraat van de organisatie, hier beheren ze alle financiële en logistieke gegevens vanuit 1 centraal systeem. Zo heeft Hoshino grip op de cijfers, inzicht in de voorraden en volledige sturing op het proces. Met de Quercis Business Portal is er een volledig met Exact geïntegreerde B2B webshop gemaakt. Van bestellingen en retouraanmeldingen, tot inzicht in de voorraadstanden en het beheren van de klant account.

De Quercis Business Portal geeft je de vrijheid en mogelijkheid om een webportaal neer te zetten die volledig voldoet aan jouw wensen en behoeften. Door het dealerportaal in te zetten wordt het toepassingsbereik van Exact software enorm vergroot. Hierdoor is Hoshino in staat haar dealers nog beter te ondersteunen als fullservice groothandel.

“Dankzij Quercis en Exact zijn we in staat onze organisatie naar een nog hoger niveau te tillen.” 

We gaan uitgebreid in op het dealerportaal in onze whitepaper waarin we je meenemen in het probleem van Hoshino, de oplossing, hoe we dat hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd.

Facts

 • Branche
  Groothandel
 • Bekend van
  Hoshino is de distributeur van premium muziekinstrumenten Ibanez en Tama in Europa.
 • Software basis
  Exact Globe, Exact Synergy, Quercis Business Portal, Quercis Process Optimizer
 • Vraag omtrent
  Dealerportaal

“Een optimale samenwerking met onze dealers, dankzij software van Exact en Quercis.”

Bram Smits vertelt:

“De eerste klanten zijn nu aan het werk en zijn allemaal erg enthousiast en onder de indruk van de portal. We zijn er erg blij mee!”
Benieuwd hoe de bouw van het dealerportaal in zijn werk is gegaan? Onze Consultant Bram Smits vertelt je er graag meer over.