Skip to main content

Update Exact licenties: Introductie van een nieuw model

Geschreven door Ronald van Kessel op .

Het uitleveren van Exact licenties wijzigt vanaf 23 april 2020. Het belangrijkste doel: vereenvoudiging. 

Wat gaat er precies gebeuren?

Dankzij dit nieuwe model is het niet meer noodzakelijk bij iedere wijziging in je licentie een nieuw licentiebestand te downloaden, zoals dit nu het geval is. In plaats daarvan wordt de wijziging automatisch in je Exact omgeving geplaatst. De beschikbare functionaliteit is daarmee altijd in overeenstemming met je licentie. De nieuwe licentiefiles die hierbij horen gaan gelden voor Exact Globe, Exact Synergy en ELIS. Het betreft dan de volgende versies:

  • Exact Globe vanaf product update 418SP8 en voor product update 419 voor alle service packs
  • Exact Synergy vanaf product update 263SP8 en voor product update 264 voor alle service packs
  • Alle ELIS releases die betrekking hebben op bovenstaande versies

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra je de software installeert, zal ook direct de nieuwe licentie worden geïnstalleerd. Voordat deze echter actief wordt, gaat er een scan lopen om te checken of de geïnstalleerde licentie overeenkomt met de contract licentie. Is alles in orde dan gaat de nieuwe licentie gewoon in. Mocht uit de scan blijken dat er een verschil is tussen de geïnstalleerde licentie en de contract licentie – bijvoorbeeld omdat er meer of minder gebruikers actief zijn – dan krijg je hiervan een automatische melding. Neem in dit geval met ons contact op om samen te kijken wat er aan de hand is. Wij zijn bereikbaar via 040 – 266 1780.

Wat moet ik doen?

Om de software te kunnen installeren heb je je eigen login gegevens nodig voor toegang tot de customer portal van Exact. Als je nog geen toegangscode hebt dan krijg je deze eind mei van Exact toegestuurd. Mocht je hierop niet willen wachten dan kun je ook nu al eenvoudig zelf logingegevens aanvragen via de website. Als je de installatie door Quercis laat uitvoeren dan zal dit ook gebeuren met jouw login gegevens omdat de nieuwe licentie is gekoppeld aan je eigen account bij Exact.

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Je hoeft niet meer zelf bij te houden wanneer er iets wijzigt in je licentie
  • Je krijgt automatisch een melding als een nieuwe licentie beschikbaar is
  • Je bent altijd compliant
Ronald van Kessel

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl