Skip to main content

Grip op het betaalbedrag van je klanten in uitdagende tijden

Werkkapitaal goed managen met de ondersteuning van de juiste middelen.
Geschreven door Jan Schonewille op .

Grote uitdagingen

“Het lijkt misschien al even geleden, maar een paar maanden terug waren we nog niet bekend met het coronavirus. En zaten we nog midden in de PFAST- en stikstofcrisis. In de economische ramingen zagen we toen al een korte terugloop. Maar het zal niemand verbazen dat we inmiddels voor nog grotere uitdagingen zijn komen te staan”, legt Ronald van Kessel uit, Directeur/Eigenaar bij Quercis, tijdens een van de veerkracht webinars van Exact. Quercis is een partner van Exact en richt zich op het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit doen zij onder andere met een oplossing voor creditmanagement.

Komen tot nieuwe oplossingen

“Als ondernemers moeten we innovatief en creatief om gaan met deze uitdagingen. Zo komen we tot nieuwe oplossingen om toch werk binnen te krijgen. Maar we moeten ook de kosten en inkomsten onder controle zien te krijgen en te houden.”

Continu grip op je processen

Een oplossing hiervoor is een creditmanagementtool. Hiermee beheer je openstaande posten effectief en efficiënt. “Debiteurenbeheer is bij veel organisaties een arbeidsintensief proces die periodiek terugkomt. Zonde, want op het gebied van dossierkennis kan dit een stuk efficiënter”, volgens Ronald.  “Met de creditmanagement tool wordt alles geregistreerd en heb je continu grip op de processen. Je organiseert en structureert al je dagelijkse werkzaamheden. En je hebt alle relevante informatie in één oogopslag.”

Werkkapitaal en liquiditeit verbeteren

“Zo werk je effectiever en controleer je betalingen efficiënter. Oftewel je hebt inzicht en controle op je cashflow waardoor je je Days Sales Outstanding (DSO) kunt verlagen. Met als eindresultaat dat je je werkkapitaal en liquiditeit aanzienlijk kan verbeteren.”

Voeding voor je veerkracht

Benieuwd hoe de creditmanagementtool werkt en jou kan helpen veerkrachtig te zijn? Bekijk hieronder de webinar van Ronald van Kessel.

Bron: Exact Software Blog

Jan Schonewille

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl