Skip to main content

Koppeling tussen Exact Globe en Kardex Power Pick Global voor ARAS Security

Weer een fijne samenwerking!
Geschreven door Liza Hanselaar op .

ARAS Security Benelux is een distributeur van elektronische beveiligingsproducten en – systemen. Naast het leveren bieden zij ook uitgebreide ondersteuning. Installatie gebeurt door deskundige installatiepartners en bij complexe uitdagingen kunnen zij altijd terugvallen op specialistische teams per productgroep. Ook voor complete projectbegeleiding zit je bij ARAS goed, zo krijgt de opdrachtgever voor elke situatie de meest optimale oplossing aangeboden. ARAS Security is sinds 1989 gegroeid tot één van de grootste beveiligingsdistributeurs, met vestigingen in Nederland, België, Denemarken en Turkije.

Ze leveren oplossingen die aan de hoogste eisen van onder andere Defensie voldoen. Weten raad met beveiliging van grote universiteitscampussen, musea, datacenters, distributiecentra, industriële complexen en winkelketens. En bieden producten voor particulieren en kleine ondernemers die over een bescheiden budget beschikken.

Sinds 2019 hebben ARAS Security en Quercis een goed partnerschap waarbij wij kijken welke bedrijfsprocessen er lopen en waar we een optimalisatie slag kunnen maken. Zo ook in het logistieke proces.

Het logistieke proces van ARAS Security

ARAS maakt gebruik van de Kardex Shuttle XP en Power Pick Globe software. De Shuttle XP van Kardex is een verticaal carrouselsysteem die zeer compacte opslag combineert met hoge in- en outputsnelheden. De XP weegt en meet de ingevoerde producten en slaat ze computergestuurd op, op de meest efficiënte plek. De nadelen van een paternoster – minder geschikt voor snellopers – zijn zo ondervangen.

De Shuttle XP is op maat gebouwd op locatie voor de klant. Grote installaties zijn mogelijk, tot wel 30 meter hoog en 60 ton capaciteit. Dankzij deze compacte opslagtechniek is de Shuttle XP een ruimte bespaarder: tot wel 80% ten opzichte van traditionele opslagtechnieken. Door het goods-to-person principe, is de pickingproductiviteit hoog en verbetert de nauwkeurigheid tot 99,9%. De Shuttle XP is beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. De bediening is te beveiligen met een wachtwoord. Sinds de komst van deze voorraadkasten is de voorraadbetrouwbaarheid een stuk beter. Voorraadverschillen zijn nagenoeg niet meer aanwezig. Zo kan ARAS hun opdrachtgevers dus nog beter ondersteunen. Ze weten immers precies wat er wel en niet op voorraad is, en kunnen dus beter anticiperen op de behoefte in de markt.

“Door de implementatie van de goedereninslag module van Kardex en de inrichting van de koppelingen tussen alle processen in Exact Globe- Exact WMS- Synergy en PPG is onze voorraadbetrouwbaarheid maar liefst verbetert naar een uitmuntende score van 95-99%!”- Roel Konings| Hoofd Logistiek | ARAS Security

De koppeling met Exact Globe

De Shuttle XP is een op zichzelf staand systeem. Het wordt bestuurd door Power Pick Globe software. Met deze voorraadkasten en software heeft ARAS al een enorme efficiëntie slag kunnen maken. Om het proces nog verder te optimaliseren hebben wij een koppeling gerealiseerd tussen Exact Globe en de Kardex Shuttle. Door deze koppeling worden pickopdrachten naar aanleiding van te leveren verkooporders, doorgeschoten vanuit Exact Globe naar de Shuttle XP. Het goods-to-person principe, laat de magazijnmedewerkers de producten picken en door een simpele drukknopbeweging, wordt bevestigd dat de producten gepickt zijn. De software van Kardex PPG, meldt vervolgens de gepickte orders geautomatiseerd terug aan Exact Globe en de pakbon wordt automatisch afgedrukt.

Ook de registratie van ontvangst goederen naar aanleiding van inkooporders vanuit Exact Globe, is op een soortgelijke methodiek geautomatiseerd.

De samenwerking

De implementatie is gebaseerd op een goede samenwerking tussen de IT engineers van Kardex, de interne Projectleider bij ARAS Security en de consultants van Quercis (Anouk Visscher en Jeroen Dobbelsteen).

“Wat Quercis zo uniek maakt zijn de korte lijnen en de goede samenwerking met altijd een zelfde aanspreekpunt. Dit maakt de samenwerking erg prettig.” – Roel Konings| Hoofd Logistiek | ARAS Security

Benieuwd of we voor jouw ook zo’n koppeling kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.

Liza Hanselaar

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl