Consultants vertellen - Jeroen Dobbelsteen

Businessportalen voor klant specifieke wensen

Iedere organisatie is feitelijk uniek en hanteert eigen werkmethodes en processen. De in- en uitgaande informatiestroom van een organisatie daarentegen is veelal overeenkomstig. Daar is Exact goed in: het vastleggen van de uiteindelijke transacties op een constructieve manier in een database. Echter, zo wordt het vaak niet ervaren, merken de consultants van Quercis, die dagelijks in contact staan met gebruikers van Exact Software. Er is behoefte aan een maatwerkafstemming voor de specifieke werkmethodes en processen aan de voorkant.

Hoe doen anderen dat?

Ik krijg vaak de vraag ‘hoe doen anderen dat?’, begint Jeroen Dobbelsteen, consultant bij Quercis. “Deze bijna retorische vraag ontstaat op het moment dat er een ‘gat’ is tussen de beleving over hoe men zelf graag zou willen werken met de software en tegelijk tegen de grenzen van Exact Software aan loopt.” Die grenzen kunnen de experts van Quercis verleggen met een in eigen huis ontwikkeld businessportaal. In de basis is het een platform waar met verschillende elementen klant specifieke wensen worden gerealiseerd, volledig afgestemd op de werkmethodes en processen aan de voorkant van de gebruiker. Het businessportaal zorgt er op zijn beurt voor dat alle informatie aan de voorkant op een gebruiksvriendelijke wijze wordt gepresenteerd en op de juiste plaats in Exact belandt. Omdat we de presentatie en logica van een business kunnen vangen in onze portalen, zien we vaak blije gezichten als we dit aan een organisatie presenteren.”

Robotic Process Automation

Een tweede aspect dat we vaak tegenkomen bij onze klanten is dat er veel repeterende werkzaamheden worden uitgevoerd, waar vaak een vaste logica achter schuilgaat, vervolgt Dobbelsteen. “Als we daar samen met de gebruiker op inzoomen, zien we altijd mogelijkheden om dit op te pakken met RPA (Robotic Process Automation). Laat medewerkers doen waar ze goed in zijn en haal eenvoudig, terugkerend werk bij ze weg. Laat dat terugkerend werk juist door ‘software robots’ uitvoeren. Ook hier zie je de kracht terug van Quercis en Exact: de behoefte signaleren, oplossingen bedenken en aanbieden met de gecombineerde kennis en software van Quercis en die van Exact. Wij doen het nét even anders, en dat leidt altijd tot tevreden gebruikers.”

Meer weten over ons en wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je dan in voor ons webinar: De synergie tussen Exact en Quercis op 24 november 2022 tussen 10.00 – 11.00u. Meer info en inschrijven vind je hier.

Wil je direct contact? Neem dan contact op via sales@quercis.nl of vul ons contactformulier in.