grip op liquiditeit

Hoe krijg je meer grip op je liquiditeit?

Liquiditeit is voor iedere organisatie een belangrijk onderwerp. In goede en minder goede tijden geldt: Cash is King. Een gevleugelde uitspraak. Maar in de praktijk zeker van toepassing.

Waarom is het liquiditeitsbewustzijn in het MKB dan zo laag? En waarom wordt dit pas een belangrijk onderwerp als het water aan de lippen staat? En waarom geven de huidige liquiditeitsmodellen geen houvast voor jou als ondernemer, zodat je kan bepalen hoeveel financiële ruimte je werkelijk tot je beschikking hebt?

Veel bedrijven en instellingen werken met Exact Globe voor hun financiële administratie (of meer). Om grip te krijgen op de geldstomen van de organisatie biedt Quercis diverse hulpmiddelen om dit proces optimaal in te richten om zodoende de liquiditeit zo veel als mogelijk te verbeteren. Effectief beheer van uw debiteuren met de Quercis Creditmanagement Portal is hier een goed voorbeeld van.

Maar er is meer. Hoe ga je bijvoorbeeld om met liquiditeitsplanning? Hoe maak je inzichtelijk wat het effect is van omzetgroei op je liquiditeit in de toekomst? En hoe kun je doorrekenen of een investering beter uit eigen middelen of door de bank gefinancierd kan worden?

In dit verband werkt Quercis samen met een in dit onderwerp gespecialiseerde partner. CashController geeft op een praktische manier antwoord op bovenstaande vragen en is daarom interessant voor die bedrijven waar liquiditeit van belang is. Met behulp van de data uit Exact Globe geeft deze software je voor iedere periode snel een overzichtelijke liquiditeitsbegroting. Het stelt je in staat om op weekniveau inzicht te krijgen waarbij bovendien rekening wordt gehouden met het werkelijke betalingsgedrag van je klanten. En dat levert een heel precies inzicht op!

Benieuwd naar hoe dit werkt? Kom dan om op 21 en 22 januari naar ons Event ‘Cashflow in beeld’.

Exact, Exact Globe