Skip to main content

Hoe Microsoft Power BI helpt bij het oplossen van dagelijkse uitdagingen voor een creditmanager

Het beheer van late betalingen tot het onderhouden van positieve klantrelaties. Microsoft Power BI biedt een krachtige oplossing om deze uitdagingen aan te pakken.
Geschreven door Bert Zweers op .

Als creditmanager sta je voor een reeks complexe uitdagingen in je dagelijkse bedrijfsvoering, variërend van het beheer van late betalingen tot het onderhouden van positieve klantrelaties. Gelukkig biedt moderne technologie zoals Microsoft Power BI een krachtige oplossing om deze uitdagingen aan te pakken en je debiteurenbeheer naar een hoger niveau te tillen. In deze blog gaan we dieper in op hoe Microsoft Power BI kan helpen bij het oplossen van deze problemen en het verbeteren van je creditmanagement.

Inzicht in betalingsgedrag en trends

Ben jij een creditmanager die op zoek is naar manieren om betalingsgedrag van debiteuren te analyseren en trends te identificeren? Microsoft Power BI biedt geavanceerde analytische mogelijkheden waarmee je gedetailleerde rapporten en visualisaties kunt maken op basis van je debiteurengegevens. Hierdoor krijg je inzicht in betalingspatronen en -trends, zoals welke klanten consistent op tijd betalen en welke klanten regelmatig te laat zijn. Met deze informatie kun je proactief handelen door bijvoorbeeld kredietlimieten aan te passen of herinneringen te sturen naar specifieke debiteuren. Bespaar tijd en verhoog de efficiëntie van jouw werkzaamheden met Microsoft Power BI.

Liquiditeitsbeheer en cashflow prognoses

Als creditmanager is het beheren van de liquiditeit van je bedrijf van cruciaal belang. Met Power BI kun je financiële gegevens op een visuele en analytische manier benaderen om nauwkeurige cashflowprognoses te maken. Door het combineren van betalingsgegevens en facturatie-informatie ben je in staat om te voorspellen wanneer je betalingen kunt verwachten en wat de impact hiervan zal zijn op de kasstroom. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen en liquiditeitsproblemen voorkomen. Met Power BI zorg je er voor dat je jouw bedrijf financieel gezond houdt.

Klantrelaties en klantsegmentatie

Een goede klantrelatie is van onschatbare waarde, ook als het gaat om debiteurenbeheer. Maar hoe behoud je een goede relatie met klanten die vaak betalingsachterstanden hebben? Power BI biedt de oplossing. Met Power BI kun je je klanten segmenteren op basis van betalingsgedrag, omzet en andere relevante factoren. Hierdoor kun je je aanpak aanpassen aan verschillende klantgroepen en specifieke communicatiestrategieën ontwikkelen om klanten met een consistent betalingsgedrag te behouden. Daarnaast kun je proactieve stappen ondernemen om klanten met herhaaldelijke betalingsachterstanden te ondersteunen. Met Power BI krijg je inzicht in de betalingsgeschiedenis van je klanten en kun je tijdig actie ondernemen om betalingsachterstanden te voorkomen. Kortom, Power BI is onmisbaar voor iedereen die wil werken aan een goede klantrelatie én een gezonde financiële huishouding.

Incassoprocedures en prestatieanalyse

Als creditmanager is het belangrijk om incassoprocedures effectief te beheren. Maar hoe houd je de prestaties van je incassoteam bij? Met aangepaste dashboards in Power BI kun je belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) in de gaten houden, zoals:

  • het aantal succesvolle incasso’s;
  • gemiddelde tijd om betalingen te innen;
  • de effectiviteit van verschillende communicatiekanalen.

Door deze informatie te analyseren, kun je sterke en zwakke punten in het incassoproces identificeren en gerichte verbeteringen aanbrengen. Met Power BI ben je altijd up-to-date en kun je jouw incassoproces naar een hoger niveau tillen.

Naleving van wet- en regelgeving

In het snel veranderende landschap van wet- en regelgeving is het essentieel voor een creditmanager om te voldoen aan alle vereisten. Power BI kan je helpen bij het monitoren van deze wijzigingen en het up-to-date houden van je incassoprocedures. Met de mogelijkheid om specifieke rapporten te genereren, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke vereisten en risico’s minimaliseert. Krijg een voorsprong op de concurrentie en maak gebruik van de kracht van Power BI. Verbeter de naleving en verminder risico’s door vandaag nog te beginnen met het gebruik van Power BI in je creditmanagementstrategie.

Microsoft Power BI biedt een krachtige toolset om creditmanagers te ondersteunen bij het oplossen van dagelijkse uitdagingen. Van het analyseren van betalingsgedrag en het voorspellen van cashflows tot het optimaliseren van incassoprocedures en het onderhouden van klantrelaties. Power BI stelt je in staat om data gedreven beslissingen te nemen en je debiteurenbeheer naar een hoger niveau te tillen. Door de kracht van moderne technologie te benutten, kun je effectiever en efficiënter omgaan met de complexiteit van creditmanagement en de financiële gezondheid van je bedrijf veiligstellen.

Gratis Power BI dashboard voor creditmanagement
INZICHT IN JOUW DEBITEUREN

Een Power BI dashboard op basis van Exact Globe data is ons Creditmanagement dashboard. Exact data wordt in een interactief dashboard getoond. Het dashboard toont per debiteur het betaalgedrag over een gekozen periode, de totale omzet, gemiddelde betalingstermijn en de gemiddelde factuurwaarde. Interessante informatie die gebruikt kan worden om de gemiddelde tijd dat een factuur openstaat, te verlagen. Wil je dit dashboard gratis ontvangen? Laat je gegevens dan achter en we nemen contact met je op!

Bert Zweers
Bert Zweers | Business Consultant/ BI Consultant. Ik houd mij bezig met de aansturing van organisaties op basis van KPI’s met behulp van Business Intelligence. Wil je een keer het gesprek aangaan over KPI’s, Balanced Scorecards of Business Analytics, neem gerust contact met me op.

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl