Skip to main content

Kansspelautoriteit

“Fijn om de communicatie met de klant volledig digitaal via een portaal te kunnen voeren en dat tegelijkertijd automatisch alles in ons informatiesysteem (Exact Synergy) wordt geregistreerd!” –

Raymond Hermans | IT Manager

“Quercis biedt een uitstekende responsetijd en het is heel prettig samenwerken!”

De Kansspelautoriteit neemt geen gok

Een loterij, gokken in een casino, krasloten, speelautomaten… Als consument neem je elke keer weer een gok als je meedoet aan een kansspel. Kansspelen is al spannend genoeg, laat staan dat het op een onbetrouwbare en onveilige markt gebeurd. Dat begrijpt Kansspelautoriteit (Ksa) maar al te goed. Veilig spelen op een eerlijke markt, daar neemt de Ksa geen gok in.

De Kansspelautoriteit staat als onafhankelijk toezichthouder voor een veilig en betrouwbaar kansspelaanbod. Als zelfstandig bestuursorgaan heeft de Ksa een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij. Sinds april 2021 is de wet ‘Kansspelen op afstand’ in werking getreden. Met deze wet is het mogelijk om de online kansspelen in Nederland te reguleren.

Efficiënt afhandelen van het vergunningenproces met de business portaal van Quercis

In aanloop naar het in werking treden van de wet Kansspel op afstand (KOA) voorzag de Ksa een grote druk op de organisatie. Kansspelautoriteit werkt met Exact Synergy, deze software kon het proces deels goed faciliteren. Om het proces van aanvraag tot besluit efficiënt en foutloos te laten verlopen is besloten om gebruik te maken van het business portaal van Quercis. Hét low code platform voor het realiseren van web portalen en web applicaties voor Exact software.

Na de aanbestedingsprocedure werd Quercis de opdracht gegund. Het intuïtieve gebruikersgemak en de relatief lage kosten van de Quercis Business Portal waren de doorslaggevende factoren.

Waarom een business portaal?

Bij het opstellen van het programma van eisen werd nadrukkelijk gezocht naar een combinatie van verschillende facetten:

 • Efficiency voor Ksa;
 • Integratie met Exact Synergy;
 • Een gebruiksvriendelijke omgeving voor aanvragers;
 • Het faciliteren van een zorgvuldig en duidelijk te volgen proces.

Door het verder digitaliseren van de aanvraag tot vergunning en het hierop volgende proces bood het portaal de uitkomst voor het goed laten verlopen van het doen van een vergunningsaanvraag.

Digitale dossiers in een gebruiksvriendelijk omgeving

De aanvraag van een benodigde vergunning verloopt nu via een web portaal die is gekoppeld met Exact Synergy. Via dit digitale portaal hebben inmiddels ruim 30 organisaties een aanvraag voor een vergunning ingediend.

Na de aanvraag vindt de complete afhandeling van het aanvraagproces plaats via een vindingrijke inrichting in Exact Synergy. Verschillende processtappen volgen elkaar automatisch op. Dankzij de inzet van de Quercis Process Optimizer. De RPA tool van Quercis. Tijdens het proces is er veelvuldig interactie met de aanvrager door middel van een samenspel van Exact Synergy en de Inbox van het portaal. Zo is de aanvrager altijd op de hoogte van de status.

Succesvol afgerond project en tevreden klant

Op moment van schrijven heeft de Kansspelautoriteit inmiddels aan 10 organisaties een vergunning verleend voor het online aanbieden van kansspelen. Wij kunnen terugkijken op een succesvol afgerond project en een zeer tevreden klant. Het gehele traject is op rolletjes verlopen waarvoor de Kansspelautoriteit ons recent nogmaals complimenten heeft gegeven.

Kansspelautoriteit logo

Facts

 • Branche
  Overheid
 • Bekend van
  De Kansspelautoriteit is een zelfstandig bestuursorgaan. Zij streven naar een wereld waarin kansspelen betrouwbaar zijn en aanbieders transparant. De speler wordt beschermd. Het spel is eerlijk en de winkansen zijn duidelijk. Er zijn geen gokverslaafden en geen illegale praktijken.
 • Software basis
  Exact Synergy
 • Vraag omtrent
  Het proces van aanvraag tot besluit efficiënt en foutloos laten verlopen.

Bekijk hier de instructiefilm om een beeld te krijgen van de functionaliteit van het web portaal van Kansspelautoriteit.

Raymond Hermans van Kansspelautoriteit vertelt:

“Heel fijn dat vragen en problemen met het portaal vrijwel direct door Quercis worden beantwoord of opgelost. Quercis biedt een uitstekende responsetijd en het is heel prettig samenwerken!”