Quercis integreert Power BI in Creditmanagement Portal

Power BI stelt je in staat om data op een goede wijze te visualiseren en te analyseren. Om deze reden maken wij daarom veelvuldig gebruik van deze software om gegevens uit de Exact database(s) te presenteren. Nu hebben we dit ook gedaan voor gegevens uit het proces van debiteurenbewaking met data uit onze Quercis Creditmanagement Portal.

Wat toont het rapport?

Het rapport is opgebouwd uit beschikbare data in de creditmanagement portal. Hierdoor zijn zowel actuele als historische gegevens beschikbaar. Op deze manier kunnen we dus inzicht geven in onder andere:

  • het actuele saldo aan openstaande en vervallen bedragen (per administratie)
  • de huidige stand van zaken per debiteur
  • het betaalgedrag per debiteur, en
  • de DSO (Days Sales Outstanding)

Op basis van het historisch betaalgedrag van een debiteur bepalen we ook een classificatie. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om bij verkoop andere afspraken te maken met de klant.

Om het makkelijk te maken tonen we het rapport / dashboard ge├»ntegreerd binnen de creditmanagement portal. Met behoud van alle interactiviteit binnen het rapport. Je kunt doorklikken naar andere pagina’s, pop-up vensters laten tonen en filteren in je dataset.

Andere wensen?

De integratie biedt echter ook andere mogelijkheden. Zo hoef je niet te kiezen voor ons dashboard. Heb je andere wensen voor wat betreft het tonen van gegevens? Maak dan je eigen Power BI rapport. Publiceer deze in de Power BI Service en integreer dit rapport in het portaal. Op deze manier zijn eventueel ook gegevens uit andere databronnen te tonen. Lees op de website van Microsoft meer over de mogelijkheden van Power BI of lees wat Quercis kan bieden op het gebied van business intelligence.

Power BI rapportage openstaande en vervallen facturen in de Quercis Credtimanagement Portal

 

Nieuwsgierig geworden? Neem voor dan meer informatie contact met ons op.

Creditmanagement Portal, Power BI, Quercis Business Portal