Skip to main content

Nieuwe licentiestructuur Exact per 1 januari 2021

Nieuwe licentiestructuur Exact wordt per 1 januari definitief
Geschreven door Ronald van Kessel op .

Met ingang van 1-1-2021 wijzigt Exact haar licentiestructuur definitief. De overstap naar het gebruik van de nieuwe licentiefile voert  Exact nu volledig door.

Wat houdt dit nu precies in?

Exact Globe en Exact Synergy kennen modules die de beschikbare functionaliteit bepalen en/of gebruikerslicenties. Bij aanschaf van software  wordt hiervoor een licentiebestand verstrekt. Eerder dit jaar is Exact overgestapt naar een type bestand. Voorheen heette dit bestand ‘license.elc’ en de nieuwe licenfile heeft de naam ‘license.elcx’ gekregen.

Belangrijk om te weten is dat met ingang van 1 januari 2021 enkel nog de ‘license.elcx’ door Exact wordt verstrekt. Bestel je een nieuwe module voor Exact Globe dan krijg je dus het nieuwe licentiebestand.

Gebruik je Exact Synergy dan wordt er ieder jaar een nieuwe licentie gegenereerd die je kunt inlezen om gebruik te kunnen blijven maken van de software.

Controleer de versie van je software

Voor het gebruik van deze nieuwe licentiefile dient je software van Exact recent te zijn. Check dus of je aan deze voorwaarde voldoet. Zeker wanneer je gebruik maakt van Exact Synergy  gezien je elk jaar een nieuwe licentie krijgt om van de software gebruik te kunnen blijven maken. De minimaal ondersteunde release voor het gebruik van de  ‘license.elcx’ zijn:

  • Exact Globe     ⇒ release 418 met service pack 9 
  • Exact Synergy ⇒ release 263 met service pack 9

Moet je actie ondernemen?

Maak je gebruik van een oudere versie van de software dan hierboven vermeld, dan is actie nodig om issues te voorkomen. Zeker wanneer het Exact Synergy betreft! Zorg ervoor dat je je Synergy versie zo snel mogelijk updatet naar een recente release. Maak hiervoor zo snel mogelijk plannen omdat het uitvoeren van een update voor sommige organisaties behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben.

Verwacht of wil je onze ondersteuning in dit proces?

Neem dan contact op met je vaste consultant of contactpersoon binnen Quercis of stuur ons een bericht waarna wij contact met je opnemen. Samen kunnen we dan kijken wat de impact is voor jouw organisatie, hierop een plan ontwikkelen en tijdig resources reserveren om issues te voorkomen.

Ronald van Kessel

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl