Skip to main content

Integratie: Power BI voor verbeterde gegevensinzichten

Power BI, een krachtige Business Intelligence-tool van Microsoft, biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te analyseren en te visualiseren in interactieve rapporten en dashboards. Om het maximale uit Power BI te halen, is integratie met andere softwareprogramma’s essentieel.
Geschreven door Bert Zweers op .

Power BI stelt gebruikers in staat om gegevens uit diverse bronnen te verzamelen, analyseren en visualiseren via interactieve rapporten en dashboards. Een effectieve manier om het volle potentieel van Power BI te benutten, is door het te integreren met andere softwareprogramma’s. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om gegevensinzichten naadloos te combineren met bestaande applicaties en processen. In dit artikel onderzoeken we hoe de integratie van Power BI in andere softwareprogramma’s bedrijven in staat stelt om op data gebaseerde beslissingen te nemen en hun concurrentievoordeel te vergroten.

Kracht van integratie: Microsoft Office Suite en meer

Een van de voornaamste voordelen van Power BI is de naadloze integratie met de Microsoft Office Suite. Dit betekent dat Power BI-rapporten en dashboards gemakkelijk kunnen worden ingesloten in Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties. Deel visueel aantrekkelijke en actuele gegevens direct met collega’s en stakeholders.

Exact software integratie

Integratie met Exact Software versterkt de mogelijkheden van Power BI. Deze integratie biedt een uitgebreid overzicht van financiële gegevens, supply chain-analyses en operationele prestaties. Afhankelijk van de processen binnen Exact, wordt inzicht geleverd in Exact Globe, Exact Synergy of Exact Online.

Quercis Basic Templates

In 2023 lanceerde Quercis de Quercis Basic Templates. Deze add-ons voeg je eenvoudig toe aan Exact Software. De templates vormen een waardevolle aanvulling op Exact, waarbij ze diverse gegevens uit Exact verzamelen en via een grafische interface aan gebruikers presenteren. Met inmiddels 25 basic templates gebaseerd op de Quercis Business Portal software, worden gegevens die via deze templates worden vastgelegd, naadloos geïntegreerd in dashboards en visualisaties via Power BI.

Samenwerking via SharePoint

Integratie met SharePoint stelt gebruikers in staat om Power BI-rapporten en dashboards te publiceren en delen binnen hun SharePoint-omgeving. Dit bevordert samenwerking en zorgt ervoor dat alle teamleden toegang hebben tot dezelfde up-to-date informatie.

Naadloze Azure Services integratie

Power BI  integreert moeiteloos met diverse Azure-services, zoals Azure Data Factory, Azure SQL Database en Azure Analysis Services. Dankzij deze integratie kunnen gebruikers gegevens uit verschillende Azure-bronnen verzamelen en transformeren, voordat ze worden weergegeven in Power BI-rapporten.

Voordelen: Optimalisatie van inzichten

Integratie van Power BI stelt bedrijven in staat om gegevens uit diverse bronnen en applicaties te combineren. Het resultaat? Een compleet beeld van de bedrijfsprestaties. Het proces van gegevensuitwisseling tussen systemen wordt vereenvoudigd, wat tijd bespaart en de productiviteit verhoogt. Bovendien zorgt de integratie van real-time gegevensbronnen ervoor dat Power BI-rapporten altijd up-to-date zijn. Gebruikers hebben altijd toegang tot de meest recente informatie.

Overwegingen: Complexiteit en beveiliging

Hoewel integratie vele voordelen biedt, kan het ook complexiteit met zich meebrengen, afhankelijk van het niveau van integratie en de betrokken systemen. Het is belangrijk om rekening te houden met beveiligings- en privacyaspecten om de veilige uitwisseling van gegevens tussen systemen te waarborgen.

Door Power BI te integreren met diverse softwareprogramma’s kunnen bedrijven hun gegevensinzichten versterken en op data gebaseerde beslissingen nemen. De naadloze integratie met Exact Software, Quercis Basic Templates, Microsoft Office Suite, SharePoint, Azure-services en andere applicaties biedt gebruikers een compleet beeld van bedrijfsprestaties en bevordert efficiënt werken. Hoewel enige complexiteit en beveiligingsuitdagingen mogelijk zijn, wegen de voordelen van integratie zwaarder door in het verbeteren van besluitvorming en het vergroten van het concurrentievoordeel van bedrijven.

Bert Zweers
Bert Zweers | Business Consultant/ BI Consultant. Ik houd mij bezig met de aansturing van organisaties op basis van KPI’s met behulp van Business Intelligence. Wil je een keer het gesprek aangaan over KPI’s, Balanced Scorecards of Business Analytics, neem gerust contact met me op.

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl