Factureren via een achtergrond proces

///Factureren via een achtergrond proces

Factureren via een achtergrond proces

Nooit meer wachten bij het afdrukken van facturen in Exact Globe Next

Drukt u veel facturen af met Exact Globe dan weet u dat dit proces uw PC langere tijd bezet kan houden. Er is hier echter een oplossing voor. Het is namelijk met Exact Globe (vanaf sinds product release 410) mogelijk om facturen via een achtergrond proces te laten afdrukken en te laten verwerken. En vanaf product release 411 is het ook mogelijk om pakbonnen op deze wijze af te drukken.

Vereiste voor het op deze manier kunnen verwerken van facturen is dat de Exact Lightweight Integration Server (ELIS) is geïnstalleerd. Na installatie van ELIS en de Background Process oplossing wordt bij het definitief afdrukken van facturen/leveringen de printopdracht verstuurd naar ELIS.

Monitoren van het proces

De voortgang van het proces is via uw desktop te volgen. Hiertoe wordt een bureaublad notificatie applicatie geïnstalleerd. Deze toont notificaties en details van de processen. Vervolgens ziet u dat het Exact Globe Next icoon beschikbaar is in het systeemvak van Windows. Het icoon is beschikbaar ongeacht of Exact Globe Next op dat moment geopend is. Door op het icoon te klikken wordt het Notification Center getoond. Hierin ziet u de notificaties voor het achtergrondproces.

De gegevens in dit scherm worden iedere 90 seconden geactualiseerd. U kunt de gegevens ook handmatig actualiseren door op de ‘Refresh’ hyperlink te klikken.

Voor iedere nieuwe notificatie verschijnt een pop-up, zoals u in het voorbeeld hieronder kunt zien:

By | 2016-10-27T21:08:36+00:00 27 oktober 2016|Exact Globe Next, Exact Software|0 reacties

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.

Laat een reactie achter