Skip to main content

Belangrijke Exact Globe update voor de aanpassing in Windows

Belangrijke Exact Globe update voor de aanpassing in Windows 10
Geschreven door Jan Schonewille op .

Exact heeft wijzigingen moeten doorvoeren in de systeemlaag van de Exact Globe programmatuur. Deze wijzigingen waren nodig na aanpassingen in het centrale deel van het besturingssysteem bij de Windows 10 versie 1809 update. Na deze wijzigingen door Exact is de software gestroomlijnd met de Windows 10 update. Maak je gebruik van Exact Globe in combinatie met deze Windows 10 versie? Dan is het zeer waarschijnlijk nodig dat je een update uitvoert van Exact Globe. 

Welke opties zijn er? 

  1. Update Exact Globe voordat je de Windows 10 versie 1809 installeert. 
  2. Zet de automatische update van Windows 10 tijdelijk uit (kies hiervoor alleen wanneer de eerste optie echt niet mogelijk is!). 

De aanpassingen zijn beschikbaar vanaf product update 415 SP15 en product update 416 SP8. Het is zeer belangrijk dat je deze service packs installeert voordat je de Windows 10 versie 1809 update installeert. Zonder deze service packs kan Exact Globe niet volledig functioneren op de Windows 10 versie 1809 update. 

Je dient er rekening mee te houden dat Windows updates normaal gesproken automatisch worden geïnstalleerd. Indien je dus niet over de laatste service packs van Exact Globe beschikt kun je na het (automatisch) uitvoeren van deze Windows update problemen gaan ervaren met de werking van de software van Exact. Om dit te voorkomen bestaat de mogelijkheid om de Windows update tijdelijk uit te stellen zodat deze niet automatisch wordt geïnstalleerd. Je kunt dan op een later moment, nadat de Exact Globe service packs zijn geïnstalleerd, de Windows 10 versie 1809 update installeren. 

Voor meer informatie over het uitstellen van Windows updates, zie https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4026834/windows-10-defer-feature-updates

Voor meer informatie over de planning van de Windows 10 versie 1809 update, zie dit Microsoft blog

Jan Schonewille

Categorieën

Snel naar…

Vragen?

Tijd voor duidelijkheid!

Bel, mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!

Bel: 040-2661780
Mail: info@quercis.nl