Skip to main content

Nieuw menu om e-mailinstellingen aan te passen per administratie

PU 502 (Globe+)

Voorheen werden e-mailinstellingen toegepast op alle administraties binnen eenzelfde Exact Globe+-installatie. In deze update hebben we een nieuw menu toegevoegd aan Systeem > Algemeen > Instellingen. Met dit nieuwe menu kun je de e-mailinstellingen aanpassen per administratie. We hebben deze wijzigingen gemaakt:

 • Een nieuwe pagina E-mailinstellingen die je opent via het nieuwe tabblad E-mailinstellingen op de pagina Instellingen.
 • De opties die zijn gekozen op het tabblad E-mailinstellingen kunnen invloed hebben op de gekozen instellingen op de pagina Gebruikersinstellingen.

Door middel van het nieuwe menu kun je verschillende e-mailinstellingen aanpassen per administratie. Hieronder vallen ook de opties SMTP, Exchange Online en Gebruikersinstellingen. Als SMTP of Exchange Online zijn gekozen, worden de bijbehorende velden weergegeven. Bovendien worden deze opties gebruikt in plaats van de gebruikersinstellingen. Deze kunnen niet worden gewijzigd op de pagina Gebruikersinstellingen.

Extra bijlagen toevoegen aan verkoopfacturen per e-mail

PU 502 (Globe+)

Wanneer je verkoopfacturen via e-mail verzendt, kun je nu bijlagen toevoegen die aan de facturen zijn gekoppeld en extra bijlagen toevoegen. Hierdoor kunnen je klanten alle benodigde informatie met betrekking tot de facturen bekijken voordat ze betalingen uitvoeren.

Extra bijlagen toevoegen:

 1. Je kunt extra bijlagen aan de verkoopfacturen toevoegen wanneer je de facturen afdrukt of verwerkt via het menupad Factuur > Invoer > Afdrukken / Verwerken. Je kunt de optie: Alle factuurbijlagen toevoegen kiezen of klikken op het bijlagepictogram bij: Nieuwe bijlage toevoegen aan facturen.
 2. Je kunt extra bijlagen aan de verkoopfacturen toevoegen wanneer je de facturen afdrukt of verwerkt. Selecteer de optie: Alle factuurbijlagen toevoegen of klik op het bijlagepictogram bij: Nieuwe bijlage toevoegen aan facturen.

Mogelijkheid om het logboek van stamgegevens te exporteren naar Microsoft Excel

PU 502 (Globe+)

Het is vanaf nu mogelijk om het logboek van stamgegevens (in menupad Systeem > Controles > Logboek > Stamgegevens) te exporteren naar Microsoft Excel.

Hiervoor is de knop Export toegevoegd in het Logboekscherm. De knop is pas actief nadat je in het scherm op Actualiseren hebt geklikt.

Wanneer je op Export klikt verschijnt een selectiescherm waarin je kunt aangeven welke gegevens je wilt exporteren. De geselecteerde gegevens worden op aparte tabbladen getoond in Microsoft Excel. Wanneer er in de sectie Traject een selectie is gemaakt, worden alleen de wijzigingen geëxporteerd die binnen het selectietraject vallen.

Exact Globe Next en Exact Globe+ kunnen niet op dezelfde computer geïnstalleerd worden

PU 502 (Globe+)

Voorheen konden Exact Globe Next en Exact Globe+ op dezelfde omgeving of computer geïnstalleerd zijn. Maar dit kon problemen veroorzaken. Je kon bijvoorbeeld de Microsoft Excel Add-in niet in beide producten activeren.

Door deze productupdate ontvang je een foutmelding om Exact Globe Next te deïnstalleren of Exact Globe+ bij te werken, als Exact Globe Next of onderdelen ervan zijn gedetecteerd tijdens de installatie van het werkstation.

Als Exact Globe Next al is geïnstalleerd op de omgeving en je de productupdater van Exact Globe+ uitvoert wanneer je LAN werkstationinstallatie kiest, dan zie je dit scherm:

Je moet Exact Globe Next en bijbehorende onderdelen deïnstalleren om Exact Globe+ te kunnen installeren.

Als je Internet werkstationinstallatie hebt geselecteerd in de productupdater van Exact Globe+, dan zie je dit scherm inclusief een foutmelding:

Als je Exact Globe Next deïnstalleert, dan zie je dit scherm:

  Exact Synergy Enterprise productupdate 502 en nieuwer is niet meer compatibel met Exact Globe Next

  Vanaf productupdate 502 is Exact Synergy Enterprise (ESE) niet meer compatibel met Exact Globe Next

  Je krijgt een waarschuwing te zien als je versie 502 of hoger selecteert in de ESE productupdater.

  Na de update wordt je verzocht om de productupdater van Exact Globe+ en Exact Lightweight Integration Server (ELIS) te draaien. Als je deze producten (of één hiervan) gebruikt, moet je deze updaten om ervoor te zorgen dat ze blijven werken met ESE.

  Dagboekrollen aanmaken voor het beheren van de dagboekrechten

  PU 502 (Globe+)

  In voorgaande product updates was het al mogelijk om in te stellen welke gebruikers rechten hebben om bepaalde handelingen voor een dagboek uit te voeren. Het was echter nodig om dit per dagboek in te stellen, wat bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker of dagboek veel werk kan zijn.

  Vanaf deze product update is de mogelijkheid toegevoegd om dagboekrollen aan te maken. Deze kun je aanmaken via de knop Dagboekrol in het menupad Systeem > Financieel > Dagboeken.

  Verder is het ook mogelijk om de kolom Dagboekrol toe te voegen in het selectiescherm bij het onderhoud van de dagboeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke dagboekrol aan welk dagboek is gekoppeld.

  Tijd voor duidelijkheid?

  Ook de wens dat bedrijfsprocessen duidelijk en overzichtelijk worden? Of moet het helemaal anders? Laat het ons weten.

  Bel, stuur een mail of vul het contactformulier in. Wij horen graag van je!