Skip to main content

Een introductie in Business Intelligence & Microsoft PowerBI

Bekijk hier alle video’s

Quercis is al een aantal jaren actief op het gebied van Business Analytics, en we laten jullie graag zien waar dat toe heeft geleid. Aan de hand van een aantal onderwerpen zal Bert Zweers jullie kennis laten maken met Business Analytics en Microsoft PowerBI in het bijzonder. We gaan niet heel diep in op de materie, maar we laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om het in te zetten als instrument. 

Aan tafel met Bert Zweers

Collega Bert Zweers, Business Consultant en BI consultant, neemt je in 9 afleveringen mee in het onderwerp Business Analytics en Microsoft Power BI. In de afgelopen 20 jaar heeft Bert als consultant gezien dat bedrijven veel data verzamelen, en nu is de tijd gekomen om meer met die data te doen. In onderstaande video’s laat Bert je zien hoe je die data uit Exact en andere bronnen kunt gebruiken om de juiste beslissingen te nemen ten aanzien van je bedrijfsvoering.

In de eerste video legt Bert je uit wat je kan verwachten van de video’s. 

Quercis & Business Intelligence

Sinds 2016 is Quercis bezig met Power BI, meerdere collega’s hebben zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het ontwikkelen van klant specifieke dashboards en meer generieke oplossingen. Allereerst is het goed om te laten zien wat we bij Quercis de afgelopen jaren al hebben ontwikkeld als het gaat om Power BI. 

Power BI & Exact

Voor het ontwikkelen van bruikbare dashboards is het van belang dat de kennis en kunde aanwezig is om uit de beschikbare Exact data de juiste informatie te halen. In deze video laten zien dat we de kennis in huis hebben om de juiste dashboards te ontwikkelen die je helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Power BI & Quercis

Quercis zelf maakt ook gebruik van Power BI. Dat geeft direct inzicht in declarabiliteit, betalingsgedrag van klanten en aan leveranciers, en uiteraard inzicht in winst en verlies en liquiditeit, niet onbelangrijk in deze periode. In deze video geven we je meer inzicht in hoe wij het in de dagelijkse business gebruiken.

Quercis Cube

Om het ontwikkelen van rapportages en dashboards eenvoudig te maken, hebben we de Quercis Cube ontwikkeld. Deze Cube bevat alle relevante Exact financiële informatie waarmee in Power BI, maar ook in Excel en Reporting overzichten kunnen worden ontwikkeld. Op eenvoudige wijze. Hoe ziet dat eruit, wat zit erin en wat kan ik er mee? Dat laten we je in deze video zien.

Dashboards bouwen in Power BI

Als duidelijk is wat de wensen zijn ten aanzien van rapportages en dashboards, kunnen wij altijd helpen bij het maken ervan. Als de Cube ingezet kan worden, is dat fijn en anders ontwikkelen we op basis van de wensen een datawarehouse (of koppelen direct aan Exact) en creëren we mooie functionele dashboards. In deze video laten we zien hoe je dashboards maakt in Power BI.

Power BI integreren

Quercis is bekend van addons op Exact software die de gebruiker het leven gemakkelijk maakt. Uiteraard is het ook mogelijk op basis van de informatie in de templates dashboards in te zetten. Er zijn standaard dashboards beschikbaar die relevante informatie overzichtelijk tonen en medewerkers ondersteunen. In deze video laten we je zien hoe we Power BI integreren in Quercis software.

Verschillende databronnen

Met Power BI kun je niet alleen informatie uit Exact halen, maar kun je deze data ook combineren met andere bronnen. Bijvoorbeeld informatie van CBS over koopkracht, andere softwaresystemen of een Excelsheet. Door deze informatie samen te brengen in Power BI, is het mogelijk om breder naar informatie te kijken dan alleen Exact of Quercis Software.

De vertaalslag

Het vertalen van de data naar de business. Je hebt de processen op orde, de juiste data verzameld, en deze op een visueel aantrekkelijke manier, eenduidig en actiegericht getoond op een dashboard. Wat dan? Dan wordt het dus tijd om die data op een goede manier in te zetten en te gebruiken om de organisatie bij te sturen. In deze video gaan we verder in op de vertaalslag naar de business.

Inzicht in je processen

Maar wat blijkt, doordat je nu inzicht hebt in een aantal processen, blijkt ook dat sommige processen geen data opleveren. Bijvoorbeeld klant- of medewerker tevredenheid. Daar is nu nog niets voor ingericht dus hoe pakken we dat aan. In deze video nemen we je mee hoe je niet geautomatiseerde processen kan ontdekken middels Power BI en hoe je dit kan aanpakken.

Collega aan het bellen met Quercis business portal op scherm Collega aan het bellen met Quercis business portal op scherm

Gratis dashboard aanvragen

Inzicht in jouw debiteuren

Een dashboard op basis van Exact Globe is ons Creditmanagement dashboard. Exact data wordt in een interactief dashboard getoond. Het dashboard toont per debiteur het betaalgedrag over een gekozen periode, de totale omzet, gemiddelde betalingstermijn en de gemiddelde factuurwaarde. Interessante informatie die gebruikt kan worden om de gemiddelde tijd dat een factuur openstaat, te verlagen. Wil je dit dashboard gratis ontvangen? Laat je gegevens dan achter en we nemen contact met je op!

Neem contact met ons op!

Wil je dat jouw bedrijfsprocessen duidelijk en overzichtelijk worden? Of wil je het helemaal anders? Laat het ons weten. Bel, stuur een mail of vul het contactformulier in. Wij spreken je graag!