Wat gaat SQL Server 2016 u als Exact gebruiker brengen?

/, Exact Software, Exact Synergy Enterprise/Wat gaat SQL Server 2016 u als Exact gebruiker brengen?

Wat gaat SQL Server 2016 u als Exact gebruiker brengen?

Veel nieuwe mooie dingen! De meest in het oog springende veranderingen zijn voor u als Exact gebruiker vooral terug te vinden in Microsoft Reporting Services, de gratis meegeleverde tool voor rapportages en dashboards. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

MSRS 2016

De vernieuwde interface van de report manager

 • de zichtbare elementen (zowel presentatie van Reporting Services als de beschikbare grafiektypes), en
 • de eenvoud om rapportages via tablet en smartphone te presenteren en te delen

 

Op het moment van schrijven is van SQL Server 2016 Release Candidate 3 (RC3) beschikbaar via Microsoft. Het zal daarom ook niet lang meer duren voor er een definitieve release uitkomt, de verwachting is deze zomer. Exact volgt deze ontwikkeling op de voet en verwacht MS SQL Server 2016 te ondersteunen vanaf de eerste product update van Exact Globe en Exact Synergy Enterprise na het beschikbaar komen van MS SQL server 2016.

 

Wat zijn de verbeteringen van SQL 2016?

Er zijn vele wijzigingen doorgevoerd. Een aantal belangrijke hiervan zijn:

 • Technische verbetering die ten gunste komen van de snelheid van werken
 • Always Encrypted-technologie die uw gegevens altijd beschermt
 • Zakelijke inzichten via rijke visualisaties op mobiele apparaten

 

Natuurlijk is snelheid en beveiliging van gegevens heel belangrijk en dus is dit weer een goede stap voorwaarts. Als eindgebruiker en gebruiker van Exact software zult u met name veel profijt gaan hebben van de nieuwe mogelijkheden die MS Reporting Services u biedt. Hierdoor is het duidelijk dat rapportage en business intelligence (BI) een hele belangrijke strategische koers is van Microsoft.

Voor het benaderen en managen van gegevens zijn belangrijke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten aan Microsoft SQL 2016 toegevoegd. We hebben de belangrijkste even samengevat:

 • Nieuwe visuals; Er zijn twee nieuwe grafiektypes toegevoegd, te weten: de Tree Map en Sunburst
 • Export naar MS Powerpoint; Rapporten kunnen snel en eenvoudig worden opgenomen in Powerpoint presentaties
 • Mobile Report Publisher; Een nieuwe desktop app is toegevoegd en stelt u in staat om mobiele rapportages te ontwikkelen en publiceren. Deze rapporten zijn geoptimaliseerd voor touch devices en kunnen worden via ieder device worden bekeken – browser, tablet of smartphone
 • Abonneren op rapporten; Het op gezette tijden automatisch versturen van rapporten kon al langere tijd. De wijzigingen zorgen voor meer mogelijkheden en flexibiliteit.
 • Reporting Services web portal; De reportserver is grondig onderhanden genomen met als resultaat een overzichtelijke presentatie van KPI’s en (mobiele) rapportages. Het portaal kan specifiek voor u worden ingericht door het toevoegen van uw logo en kleuren van uw huisstijl.
 • Report embedding; Zowel gepagineerde als mobiele rapportages kunnen eenvoudiger en beter geïntegreerd worden in andere webpagina’s en applicaties. Dit levert dus ook weer extra mogelijkheden op voor integratie in onze Quercis Business Portal.
 • Nieuwe interface van de Report Builder; Ook de interface van de report builder is aangepast. Een moderne nieuwe interface en het gebruik van nieuwe visuals voor het maken rapporten en dashboards.

 

MSRS 2016 - Report Builder

 

Contact

Business Intelligence

Weten wat Quercis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met ons. Bellen is wel zo makkelijk, 040-2661780.
Contact

 

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.