Verbetering gebruiksgemak Exact Globe en Exact Synergy

/, Exact Software, Exact Synergy Enterprise/Verbetering gebruiksgemak Exact Globe en Exact Synergy

Verbetering gebruiksgemak Exact Globe en Exact Synergy

Het is u vast niet ontgaan: de software van Exact heeft in het afgelopen jaar diverse cosmetische wijzigingen ondergaan. Na Exact Globe Next is Exact ook sinds een jaar druk doende de gebruikerservaring van Exact Synergy Enterprise te verbeteren. Na de aanpassingen in product release 255 zal de komende release de tweede fase van het Synergy User Experience-project inluiden.

 

Wat kunt u verwachten aan verbeteringen in gebruiksgemak en gebruikerservaring?

Exact Synergy
Synergy is sinds product release 255 innovatiever, visueel aantrekkelijker en gemakkelijker om doorheen te navigeren. Nu volgen nog diverse aanvullende verbeteringen in de interface. Enkele van deze belangrijke verbeteringen, waardoor u nóg meer gebruiksgemak ervaart:

  • Homepage grid; Voor de homepage en dashboards wordt een nieuw grid toegepast. Hiermee kunt u de diverse widgets heel eenvoudig slepen en op de gewenste plek plaatsen. Ook kunt u de grootte van de widgets aanpassen.
  • Nieuwe document lay-out; Het uiterlijk van een document in de view modus gaat veranderen, met name de secties, knoppen en de lay-out van de document inhoud. Standaard uitgeklapt, de ‘Meer’ sectie wordt geïntroduceerd met daarin meer informatie over documenteigenschappen, zoals documenttype, categorie, security level etc.
  • Relatiekaart; Deze heeft een nieuwe lay-out gekregen. De secties ‘Marketing’ en ‘Contacten’ zijn visueel verbeterd en er is een ‘Samenvatting’-sectie toegevoegd. Bovendien is de functionaliteit van het uploaden, veranderen of verwijderen van een afbeelding in de nieuwe en edit modus verbeterend.
  • Medewerkerskaart; In de vorige Synergy release is de nieuwe layout van de persoonlijk kaart alleen in de view modus opgeleverd. In de huidige release is Exact verder gegaan met het redesign van de personalisatie en edit modus. Eén van de aanpassingen die meteen zal opvallen is de persoonsafbeelding maintenance.
  • Zoek geschiedenis; De zoekgeschiedenis wordt aan de gebruiker aangeboden tijdens het zoeken om de gebruikerservaring te verbeteren.

Exact Globe
In de komende release is het ontwerp van Exact Globe voor u onder handen genomen ten gunste van het gebruiksgemak. De volgende wijzingen in Globe zijn meteen zichtbaar voor u in de nieuwe release:

  • Nieuwe administratiekleuren
  • Nieuwe iconen
  • Nieuw default font (Open Sans)
  • Herontwerp toolbar en administraties-menu
  • Nieuw ontwerp en een administratie-afhankelijke kleur voor diverse onderdelen, zoals knoppen en lijsten.

 

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.