Quercis steunt jong talent!

//Quercis steunt jong talent!

Quercis steunt jong talent!

Quercis steunt jong talent in Proftaak Fontys Hogeschool Eindhoven

Sinds een aantal jaren werken Quercis en Fontys Hogeschool Eindhoven samen om studenten van de opleidingen ICT & Business en ICT & Software Engineering te voorzien van een stage- en afstudeerproject. Al snel bleek er een goede match te zijn tussen de activiteiten van Quercis en het onderwijsprogramma van deze studenten. Dit heeft nu al geleid tot succesvolle afstudeerders en nieuwe collega’s.

En juist vanwege dit succes hebben we de samenwerking per augustus 2018 versterkt.

Proftaak

Omdat Fontys haar studenten zo goed mogelijk op de praktijk wil voorbereiden, worden bedrijven in het studie proces betrokken. Voor Quercis is deze samenwerking dé manier om studenten voor te bereiden en om hen kennis te laten maken met het “echte” bedrijfsleven.

Quercis levert nu een bijdrage in een Proftaak die loopt van augustus tot december 2018. Samen met collega’s van Capgemini “spelen” wij de rol van CEO van een handelshuis in spijkerbroeken. De in groepen ingedeelde studenten krijgen de opdracht om een dochteronderneming op te starten in het buitenland die zich toelegt op de verkoop en productie van een eigen label high-end spijkerbroeken. Hierin moeten zij een concept uitwerken en een business plan. Dit plan vormt voor hen de basis om vervolgens het bedrijf op te starten, waarbij de inrichting van een ERP systeem (Exact Software) een belangrijk onderdeel is.

Vanuit onze rol als CEO coachen de business consultants van Quercis verschillende groepen studenten. Wij geven gedurende de looptijd van deze Proftaak feedback op de plannen van de studenten.

Eindsprint

Op 2 oktober werden de plannen bij Capgemini in Utrecht gepresenteerd voor de docenten, coaches en een externe investeerder. Een top ervaring! Ontzettend leuk om te zien hoe de studenten invulling geven aan de opdracht.

Nu op naar de finish van deze Proftaak op 19 december. Wij wensen alle studenten veel succes en moge de beste groep winnen!

By | 2018-10-11T23:03:13+00:00 11 oktober 2018|Algemeen|0 reacties

About the Author:

Jan Schonewille
Sales Manager voor Quercis. Jan is sinds 2007 actief in de wereld van Exact als consultant en projectmanager, sinds 1 oktober 2013 werkzaam als business consultant bij Quercis BV en vanaf 1 januari 2018 verantwoordelijk voor sales en Quercis noord in Zwolle. Met zijn bedrijfskundige achtergrond, studie Technische bedrijfskunde, en consultancy ervaring adviseert hij bedrijven bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Door zijn inhoudelijke kennis en ervaring al in het verkooptraject mee te nemen is hij in staat de klantvraag naar een passende oplossing te vertalen. De juiste basis voor een succesvolle implementatie is hiermee gelegd.

Laat een reactie achter