Wijzigingen ondersteuning Microsoft producten door Exact

/, Exact Globe Next, Exact Software, Exact Synergy, Exact Synergy Enterprise/Wijzigingen ondersteuning Microsoft producten door Exact

Wijzigingen ondersteuning Microsoft producten door Exact

De software van Exact maakt in veel gevallen gebruik van producten van Microsoft, zowel op de server als lokaal. Aangezien nieuwe producten zich aandienen en bestaande weer aan het einde van hun levenscyclus komen is het goed om dit in de gaten te houden. Daarom willen wij u via dit bericht over recente ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp informeren.

 

Ondersteuning MS SQL Server 2005 stopt

Microsoft stopt met de ondersteuning van Microsoft SQL Server 2005 in april 2016. Aangezien Exact de Microsoft support lifecycle policy volgt kan dit  dus voor u gevolgen hebben. Voor de komende product updates 412 en 257, die gepland staan voor het derde kwartaal van 2016 blijf  Exact Microsoft SQL Server 2005 nog ondersteunen. Vanaf product update 413 en 258 (gepland in het eerste kwartaal van 2017) stopt Exact met de ondersteuning van Microsoft SQL Server 2005.

Maakt u nog gebruik van deze versie van SQL server, neem dan contact met ons op voor een planmatige overstap naar een nieuwe versie van SQL Server en Exact.

 

Verder is het wellicht nog van belang om te weten dat:

  • Exact Synergy niet wordt ondersteund op Microsoft SQL Server 2012 of hoger
  • Microsoft SQL Server 2016 zal worden ondersteund vanaf de eerste product update van Exact Globe en Exact Synergy Enterprise na het beschikbaar komen van Microsoft SQL Server 2016

 

Microsoft Office 2016/Exchange 2016

Dit jaar zijn Microsoft Office 2016 en Exchange 2016 beschikbaar gekomen.

 

Microsoft Office 2016

Deze nieuwe versie van Office wordt momenteel door Exact getest. De resultaten zijn positief en de verwachting is dat MS Office 2016 vanaf de eerstvolgende product update (3e kwartaal 2016) zal worden ondersteund.

 

Microsoft Exchange 2016

Op dit moment is Exact bezig met het optimaliseren van Exchange integratie. De komende maanden zullen verschillende verbeteringen worden geïmplementeerd zodat de integratie tussen Exact Synergy en Microsoft Exchange nog beter verloopt. Door de implementatie van deze verbeteringen en het afronden van alle test scenario’s, verwacht Exact Microsoft Exchange 2016 te ondersteunen vanaf product update 258, die gepland is voor het eerste kwartaal van 2017.

 

 

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.