Nieuwe features Quercis Business Portal

///Nieuwe features Quercis Business Portal

Nieuwe features Quercis Business Portal

In de voorbije zomermaanden is er diverse nieuwe functionaliteit aan het platform van de Quercis Business Portal toegevoegd. Hieronder een greep uit alle veranderingen en toevoegingen van functionaliteit.

 • Uitklapbare regels in een grid
  Om gegevens overzichtelijk en gegroepeerd te kunnen weergeven is het vanaf nu mogelijk om regels in een grid samen te vouwen. Hiermee zijn regels in- en uit te vouwen. Wanneer er veel gegevens zijn te tonen (zoals in het onderstaande voorbeeld documenten uit een personeelsdossier) blijven de schermen zo overzichtelijk en kan iemand zelf ‘inzoomen’ op onderliggende data.quercis-business-portal-uitvouwen-grid
 • Zijpaneel flexibel in te richten
  Het paneel aan de linkerzijde van iedere web pagina is vrij in te richten. Vrijwel alle elementen die beschikbaar zijn binnen het platform zijn ook te gebruiken in dit paneel. Voorheen was hier enkel historie in de vorm van een lijst te tonen.
 • Tegels t.b.v. navigatie
  Ten behoeve van overzicht en het creëren van bijvoorbeeld een menu is de ‘tegel’ als element toegevoegd aan de business portal. Op deze manier sluiten we aan op de beleving die iedereen heeft bij het gebruik van Windows 10. De tegels kunnen in verschillende formaten worden opgenomen en bovendien ook over interactieve informatie beschikken. Zo kun je bijvoorbeeld in 1 oogopslag zien hoeveel facturen er ter goedkeuring staan in je inbox.
  quercis-business-portal-tegels
 • Drag and drop
  Om handiger met bijvoorbeeld planningen in een agenda te kunnen omgaan hebben we drag and drop functionaliteit toegevoegd. Hierdoor is het dus mogelijk geworden om een planning uit Exact Synergy makkelijk te verschuiven in de tijd. Handig wanneer u te maken heeft met consultants of servicemonteurs die vanuit een (centrale) planning werken.
 • Google maps integratie
  De integratie met Google Maps is gerealiseerd waardoor het mogelijk is geworden om een kaart op te nemen in een webpagina waarop data wordt getoond die bijvoorbeeld afkomstig is uit Exact Globe of Exact Synergy. Alle data met locatiegegevens kan worden getoond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vestigingslocatie van uw klanten of woonplaatsen van uw medewerkers.quercis-business-portal-google-maps
 • Verbeteringen t.b.v. presentatie op mobiele devices
  Het platform van de Quercis Business Portal kenmerkt zich o.a. door het gebruik van één en dezelfde web applicatie op verschillende devices. Met 1 keer maken kan de software dus niet alleen op de desktop worden gebruikt maar ook op tablet en/of smartphone. Op dit vlak zijn in de afgelopen maanden een aantal technische verbeteringen doorgevoerd.
 • Integratie Microsoft Power BI
  Rapportage via Power BI kan inmiddels geïntegreerd worden aangeboden binnen het platform. Gezien het belang en de ontwikkeling van business intelligence en Power BI in het bijzonder zal dit onderdeel door Quercis in de komende maanden verder worden ontwikkeld waarbij de ontwikkelingen van Microsoft in relatie tot deze software (bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging) nauw worden gevolgd.
 • Visuele verbeteringen v.w.b. de styling van buttons
  Knoppen kunnen nu in verschillende maten worden opgenomen in schermen. Ook zijn er vanaf nu beelden op te nemen in een button om visueel te kunnen ondersteunen wat de functie van de desbetreffende knop is.
By | 2016-10-27T20:28:40+00:00 1 oktober 2016|Quercis, Quercis Business Portal|0 reacties

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.

Laat een reactie achter