Informatie als sturingsmiddel in de zorg

/, Exact Globe Next, Exact Software/Informatie als sturingsmiddel in de zorg

Informatie als sturingsmiddel in de zorg

Iedere organisatie heeft betrouwbare informatie nodig voor het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Dit geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor zorginstellingen. Ook voor hen is het van belang om te weten wat een zorgproduct kost en oplevert.

Huidige situatie

Wij constateren in onze praktijk helaas nog steeds dat veel zorgorganisaties moeite en onvoldoende inzicht hebben om managementinformatie te produceren. Ook al is veel data beschikbaar, het verzamelen van de gegevens gebeurt meestal handmatig (vaak m.b.v. Excel-sheets) en is daarmee een tijdrovend proces met een grote kans op fouten. De betrouwbaarheid van de informatie is daardoor laag.

Effectief data verzamelen

De oplossing voor het vraagstuk ligt wat ons betreft in het realiseren van een effectief dataverzamelsysteem waarbij gegevens uit de diverse subsystemen voor urenverantwoording, waskosten, financiën en het elektronisch cliënten dossier samenkomen. Alleen op deze manier kom je van losse data naar waardevolle managementrapportages waarmee je een zorgorganisatie kunt aansturen en beschikken directie en locatiemanagers over de juiste gedetailleerde informatie m.b.t. de presentatie van de organisatie resp. locatie.

Informatie als sturingsmiddel in de zorg

Voor diverse instellingen hebben wij koppelingen gerealiseerd tussen bijvoorbeeld Cura en Exact software. Productiegegevens zoals opbrengsten worden als financiële boekingen in Exact geïmporteerd en volgens verdeelsleutels verdeeld over de diverse kostenplaatsen. Ook doorbelastingen van kosten vinden op een vergelijkbare wijze plaats. Dit allemaal via een geautomatiseerd proces. Het resultaat: de financieel managementrapportages zijn kort na de maandafsluiting te produceren met alle gewenste detailinformatie en gebaseerd op 1 enkele bron, namelijk: Exact software.

Geïnteresseerd en benieuwd of dit ook voor uw organisatie een oplossing biedt voor gedetailleerde, betrouwbare en tijdige managementrapportages? Neem dan contact met ons op of download de whitepaper op de website van Exact.

By | 2016-10-27T20:28:53+00:00 30 december 2015|Exact Globe, Exact Globe Next, Exact Software|0 reacties

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.