Betere zoekresultaten in Exact Synergy met ElasticSearch

///Betere zoekresultaten in Exact Synergy met ElasticSearch

Betere zoekresultaten in Exact Synergy met ElasticSearch

Met de introductie van product release 257 introduceert Exact ook nieuwe technieken om de zoekfunctie van Exact Synergy Enterprise te verbeteren. Handige en zeer welkome vernieuwing wanneer u inmiddels over een grote database van Exact Synergy beschikt.

Het betreft hier een uitwerking van de open source zoekengine ElasticSearch. De indexeersoftware zag het daglicht in 2010 en wordt inmiddels gezien als een oplossing voor zoeken met vergelijkbare functionaliteit als bijvoorbeeld de Google Search Appliance. De kracht van de oplossing en de lage ‘cost-of-ownership’ heeft er inmiddels voor gezorgd dat vele gerenommeerde en bekende organisaties als Facebook, Netflix en CERN gebruik maken van deze software. Nu dus ook Exact.

Exact heeft de software op dit moment in controlled release beschikbaar gesteld. Het biedt een betere zoekfunctie met betrekking tot (nu) de volgende entiteiten:

  • Medewerkers
  • Verzoeken
  • Documenten

 

Uitgebreide weergave

Resultaten van de zoekopdracht kunnen vervolgens in een compacte of uitgebreide weergave worden getoond. Voor wat betreft de uitgebreide weergave kunt u het volgende verwachten:

elasticsearch-uitgebreide-weergave

Medewerkers

De uitgebreide weergave bij de entiteit medewerker toont de gegevens van de medewerker, sollicitant of vacature. De informatie die wordt getoond bevat de profielfoto (wanneer er geen profielfoto aanwezig is wordt een standaard afbeelding getoond), de aanwezigheidsstatus, medewerker ID, naam en status van het dienstverband in de kopregel.

Andere informatie die wordt getoond betreft het soort dienstverband, de functienaam, de divisie, etc. Deze velden zijn gebaseerd op de velden die u heeft gedefinieerd bij het aanpassen van de HRM zoekfunctie. Wanneer de velden echter al in de kopregel worden getoond, worden ze hier niet nogmaals getoond.

Verzoeken

In het geval van verzoeken toont de uitgebreide weergave de gegevens van het verzoek. De informatie die wordt getoond bevat de standaard afbeelding van het verzoek, verzoek ID en omschrijving, de aanmaker van het verzoek en de status van het verzoek in de kopregel. Afhankelijk van het type verzoek kan de andere informatie van het verzoek die wordt getoond de aanmaakdatum en de relatie zijn die aan het verzoek is gekoppeld.

Documenten

Bij documenten toont de uitgebreide informatie de informatie van de documenten. De informatie die wordt getoond bevat de standaard afbeelding van het document, document ID en titel, de aanmaker van het document en de status van het document in de kopregel. Daarnaast wordt een deel van de inhoud van het document getoond.

elasticsearch-uitgebreide-weergave-documenten

Door op het informatie icoon in de afbeelding van het document te klikken wordt meer informatie getoond tonen zoals: het document type, de persoon die het document voor het laatst heeft gewijzigd, en de laatste wijzigdatum van het document. Wanneer er een bijlage aan het document is gekoppeld is dit te herkennen aan het pictogram. De bijlage kunt u downloaden door hier op te klikken.

Wanneer de tekst waar u naar heeft gezocht aanwezig is in een document wordt dit vetgedrukt getoond. In bovenstaand voorbeeld is gezocht naar de tekst “aanvraag”.

Meer weten? Neem contact met ons op.

By | 2016-11-08T10:37:41+00:00 8 november 2016|Exact Synergy Enterprise|0 reacties

About the Author:

Ronald van Kessel
Commercieel directeur en eigenaar van Quercis. Sinds 1991 actief in de wereld van Exact, in support, als consultant maar het grootste deel van deze tijd als commercieel adviseur. Is afgestudeerd als Master of Business Administration. Hij gebruikt deze bedrijfskundige achtergrond iedere dag bij het adviseren van organisaties in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Samen met zijn grote interesse in software en technologie als hulpmiddel zorgt dit regelmatig voor verrassende en innovatieve oplossingen voor bedrijfskundige vraagstukken.

Laat een reactie achter