Belangrijk bericht mbt aangiften via Digipoort

///Belangrijk bericht mbt aangiften via Digipoort

Belangrijk bericht mbt aangiften via Digipoort

In Exact Globe heeft u de mogelijkheid om uw aangiften (btw, icp en loonaangifte) elektronisch via Digipoort te versturen naar de Belastingdienst.

Bericht 1

Verhoogd beveiligingsniveau van Digipoort

In April 2017 verhoogt Digipoort het beveiligingsniveau van de communicatie. De recente product updates van Exact Globe zijn hier reeds gereed voor, maar mogelijk dient u aanvullende stappen uit te voeren. De uit te voeren stappen zijn afhankelijk van uw situatie en het besturingssysteem dat u gebruikt. Het gaat hierbij om het besturingssysteem dat aanwezig is op het systeem waarvandaan u de aangifte verstuurt.

Meer technische achtergrondinformatie over deze wijziging van Logius, kunt u via deze link raadplegen.

 

Bericht 2

Vanaf begin 2017 geldt de nieuwe Nederlandse Taxonomie.

Om de aangiften in 2017 elektronisch te kunnen verzenden via Digipoort met deze nieuwe Nederlandse Taxonomie zal Exact er voor zorgen dat de nodige wijzigingen worden doorgevoerd in de software.

U dient op tijd uw software te updaten
Het is echter wel belangrijk dat u over die nieuwste software updates beschikt vóórdat u uw eerste aangifte voor 2017 verstuurt.

Welke updates heeft u nodig?

Release 412 en 413 worden bijgewerkt met de nodige wijzigingen.

Wat zijn de deadlines?

• Voor de maandelijkse aangifte: de deadline voor uw aangifte over januari is eind februari 2017.
• Voor de kwartaalaangifte: de deadline voor uw aangifte over het eerste kwartaal van 2017 is eind april 2017.

Zorg er dus voor dat u vóór deze deadlines beschikt over de nieuwste updates. Op die manier kunt u ook in 2017 uw btw-aangifte weer succesvol via Digipoort blijven aanleveren bij de Belastingdienst.

By | 2016-12-20T17:06:01+00:00 20 december 2016|Exact Globe Next, Exact Software|0 reacties

About the Author:

Ellen Hezemans
Werkzaam op de supportafdeling. Ellen werkt al vanaf 1998 als supportmedewerkster. Ellen heeft vele jaren ervaring in het telefonisch ondersteunen van de diverse Exact producten. Sinds 2009 is zij werkzaam bij Quercis BV. Naast kennis over Exact heeft ze ook kennis van de diverse Quercis producten en is zij in staat uw vragen te beantwoorden of uw vraag verder uit te zetten bij een collega.

Laat een reactie achter