BTW-update op komst

BTW-update op komst

Wijziging t.b.v. elektronische aangifte BTW/ICP

In Exact Globe en Exact Compact heb je de mogelijkheid om de btw- en/of icp-aangifte via Digipoort te versturen naar de Belastingdienst. Dit kun je uitvoeren via het menupad [Systeem, Algemeen, Aangiftebeheer, Verzenden via Digipoort] in Exact Globe of het menupad [Systeem, Algemeen, Verzenden via Digipoort] in Exact Compact.

Voor het versturen van de aangifte wordt op de achtergrond gebruik gemaakt van de Nederlandse taxonomie. Ieder jaar wordt deze taxonomie bijgewerkt op basis van wijzigingen die de Belastingdienst doorgeeft. Exact voert hiervoor wijzigingen door in de software zodat je jouw aangiften succesvol via Digipoort kunt blijven aanleveren bij de Belastingdienst.

Hoewel de wijzigingen in deze taxonomie dit jaar beperkt zijn, is er wel een aanpassing noodzakelijk in Exact Globe en Exact Compact. Het is belangrijk dat je over deze aanpassingen beschikt voordat je de eerste aangifte voor 2018 verstuurt.

Bij het versturen van de maandelijkse aangifte voor januari, is de deadline voor het versturen eind februari 2018. Bij het versturen van de kwartaalaangifte voor het eerste kwartaal van 2018 is de deadline het eind van april 2018.

Voor die tijd dien je dus over de aangepaste programmatuur te beschikken.

De noodzakelijke wijzigingen komen beschikbaar vanaf product update 414SP8 en 415SP1. Deze service packs zijn beschikbaar.

By | 2018-01-23T12:29:38+00:00 23 januari 2018|Exact Globe, Exact Globe Next, Exact Software|0 reacties

About the Author:

Ellen Hezemans
Werkzaam op de supportafdeling. Ellen werkt al vanaf 1998 als supportmedewerkster. Ellen heeft vele jaren ervaring in het telefonisch ondersteunen van de diverse Exact producten. Sinds 2009 is zij werkzaam bij Quercis BV. Naast kennis over Exact heeft ze ook kennis van de diverse Quercis producten en is zij in staat uw vragen te beantwoorden of uw vraag verder uit te zetten bij een collega.

Laat een reactie achter